10.12.2019 |
clicama

“Vull demostrar la meva innocència amb proves”

El molletà va ser detingut el 29 de març de 2012 i ha estat condemnat a 3 anys i 1 mes de presó acusat de llançar pedres contra una línia policial dels Mossos d´Esquadra que estava al carrer Fontanella vigilant la manifestació, un acte on l´Albert assegura que no va participar. Ara, després de fer una investigació exhaustiva pel seu compte i reunir proves que demostren la seva innocència, ha presentat un recurs i està a l´espera de saber si finalment haurà d´entrar a presó.
“Vull demostrar la meva innocència amb proves”

El dijous 29 de març de fa quatre anys l’Albert Romero Sánchez havia quedat amb un conegut a Barcelona. Després de prendre un refresc a l’Antic Teatre van decidir anar a la sala Razzmatazz. De camí cap al local, concretament a la Plaça Urquinaona, es van trobar amb les destrosses produïdes 2 hores abans a conseqüència d'actes vandàlics durant la vaga general del 29M.  Van continuar el seu camí per Ronda St. Pere direcció a l’Arc de Triomf i van veure com uns homes vestits de negre paraven a una noia que anava en bicicleta. El seu company “es va acostar a veure què passava, els va cridar l’atenció i el van detenir. Em vaig quedar parat. Després tres d’ells van venir cap a mi i em van dir que eren policies. Em van tirar un braç cap enrere i em van posar a terra”. Em van pujar a una furgoneta sense identificació. Només vaig poder dir que s’estaven equivocant però 5 minuts més tard estava a comissaria sense saber per què”.

 


Va arribar el moment del judici i l’Albert, segur de la seva innocència, es va limitar a contractar una advocada i a esperar la resolució favorable de la sentència. La sorpresa va ser quan un agent de la Guàrdia Urbana va declarar que ell estava aquell dia a la plaça i va presenciar els fets. L’advocada de l'Albert no va presentar cap prova i el jutge el va condemnar a 3 anys i 1 mes de presó per atemptat contra les forces de seguretat sense causar ferits. Llavors l'Albert va contractar una nova advocada per fer el recurs d’apel·lació i des d’aleshores l’Albert, la seva família i la seva nova advocada no han parat de buscar proves que demostrin la seva innocència.

 


“A la declaració de l’agent de la Guàrdia Urbana hi ha moltes contradiccions, des del lloc de la detenció, passant pels horaris, fins als objectes llançats”. L’agent assegura en la seva declaració que va arribar a la plaça a les 21.20h i va veure al jove llançant pedres durant 30 minuts però en la minuta policia consta que l’hora de la detenció va ser a les 21.25h, l’hora d’entrada a comissaria a les 21.35h i l’hora de l’entrega dels objectes personals a les 21.40h. “Segons el primer informe només vaig estar a la plaça 5 minuts però 11 mesos mes tard l’agent assegura que hi vaig ser mitja hora”. La declaració de l’agent també diu que l’Albert va llançar objectes i pedres contra la línia policial d’una zona propera en obres. Per demostrar la seva innocència, l’Albert va demanar un informe tècnic a l’Ajuntament de Barcelona que constata que en aquella obra, aquell dia, no hi havia runes. Per seguir demostrant la seva innocència l’Albert demana que els Mossos d’Esquadra posin a disposició judicial un vídeo que va gravar la línia policial que hi havia al carrer Fontanella el 29M de 2012.

 


Des del moment que va conèixer la sentència, ara fa un any, l’Albert no ha parat de buscar proves fins a reunir 5 testimonis i 27 documents que demostren la seva innocència. “Els testimonis presencials són gent que no conec de res. He contactat amb ells perquè surten en vídeos d'aquell dia o són els autors de les gravacions. A més, les proves parlen per sí soles i nosaltres volem que el jutge les tingui en compte, no només la declaració amb incongruències d’un agent”.  Ara l’Albert viu amb neguit per “por a perdre la meva llibertat” i està a l’espera que l’Audiència de Barcelona resolgui el seu recurs i saber si finalment haurà d’entrar a presó “per un delicte que no he comès”.

Comentarios