25.02.2021 |
clicama

La Policia denuncia un veí de Mollet que realitzava multitud de pintades a la ciutat i les difonia a les xarxes socials

La Policia denuncia un veí de Mollet que realitzava multitud de pintades a la ciutat i les difonia a les xarxes socials

La Policia Municipal de Mollet del Vallès ha identificat i denunciat a un jove de vint-i-quatre anys, veí de la ciutat per realitzar una vintena de pintades per diferents espais de la ciutat,  insultar i faltar al respecte als agents policials. El jove, a més a més, feia difusió de les seves pintades i insults a les xarxes socials.  

La Policia Municipal va detectar fa unes setmanes a les xarxes socials, com una persona, amb pseudònim i ocultant el rostre, penjava vídeos i fotografies al seu perfil d’Instagram, sobre pintades que realitzava a la via pública sense autorització, i imatges i vídeos on apareixien agents de policia municipal treballant.

Aquestes pintades, una vintena, segons ha informat l’Ajuntament, eren realitzades en edificis municipals, instal·lacions públiques, i fins i tot espais i façanes privades de tota la ciutat.

Al seu perfil d'Instagram, també hi havia vídeos on apareixien agents de la Policia Municipal treballant, a qui insultava i manifestava expressions irrespectuoses.

A partir d’aquí, la policia va obrir un expedient  i es va posar a treballar per tal poder identificar a l’autor dels fets. Després de diverses setmanes d’investigació, s’ha pogut arribar a identificar com a autor de les pintades i dels vídeos a un jove de la ciutat de vint-i-quatre anys, així com demostrar la propietat del compte de l'aplicació on es feien públiques.

Una vegada identificat el presumpte autor d’aquestes infraccions administratives de caràcter greu, ha estat denunciat per un total de quatre infraccions, tres infraccions greus i una lleu: dues infraccions continuades, de caràcter greu,  per realitzar pintades a la via pública sense autorització, provocant una degradació visual de l’entorn urbà, a les quals correspondrà una multa que pot arribar a 1.500 euros cadascuna; una infracció greu per  proferir expressions irrespectuoses i de menyspreu cap a les funcions que realitzaven els agents de la policia municipal, sancionable amb una multa que pot  arribar a 1.500 euros, i una tercera infracció, de caràcter lleu, per consumir begudes alcohòliques a la via pública, sancionable amb una multa de fins a 600 euros.

A més de les denúncies tramitades, se li reclamarà el pagament del cost de la restitució i neteja. A partir d’aquí, la Policia Municipal informarà a tots els propietaris privats perjudicats d’immobles danyats de les accions civils que poden exercitar per tal de reclamar pels danys patits a les seves propietats.

La Policia denuncia un veí de Mollet que realitzava multitud de pintades a la ciutat i les difonia a les xarxes socials
comentaris