10.12.2019 |
clicama

Molletans detinguts pel robatori de vehicles d’alta gamma

Els Mossos d’Esquadra desarticulen una organització criminal que sostreia vehicles d’alta gamma i els enviava a Paraguai. S’han detingut 19 persones a tota Catalunya, alguna de les quals és de Mollet.
Molletans detinguts pel robatori de vehicles d’alta gamma

Una operació coordinada entre els Mossos d’Esquadra i el Cuerpo Nacional de Policía ha permès desarticular una organització criminal que es dedicava a robar vehicles d’alta gamma i enviar-los a Paraguai, país on els blanquejaven i els introduïen al mercat. En total s’han detingut 19 persones a diversos municipis de Catalunya, entre els que es troba Mollet, i 6 persones més a la resta de l’Estat. Els investigadors tenen acreditat el robatori de 200 vehicles, dels quals 125 s’han produït a Catalunya.

 


Després de detectar que havien incrementat notòriament els robatoris de vehicles de gamma alta i la sospita que s’enviaven a Paraguai, van començar les primeres investigacions, que van permetre detectar l’existència de diversos llocs de càrrega des d’on s’emmagatzemaven contenidors amb vehicles i peces de vehicles de segona mà per sortir via marítima cap a Paraguai. En aquests llocs de càrrega els investigadors van recuperar diversos vehicles sostrets sense marques de forçament, fet que indica que els lladres tenien un alt nivell d’especialització.

 


Mesos més tard els investigadors van tenir coneixement que una gran quantitat de vehicles sostrets havien estat recuperats a Paraguai. Fruit d’un minuciós estudi de documentació relativa a l’enviament dels contenidors així com de la documentació relacionada amb la recepció d’aquests contenidors, els policies van acreditar l’existència d’aquesta organització criminal, integrada per grups coordinats a l’Estat espanyol i a Paraguai. 
 

Comentarios