28.09.2020 |
clicama

Els Mossos desmantellen un narcopis al barri de Santa Rosa de Mollet i detenen a dos homes

Els Mossos desmantellen un narcopis al barri de Santa Rosa de Mollet i detenen a dos homes

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació i del grup de delinqüència urbana de la comissaria de Mollet del Vallès van detenir, el dijous 29 de maig, dos dels membres d’un grup criminal especialitzat en el tràfic de drogues que operaven en un narcopis de Mollet del Vallès.


El grup estava format per cinc homes de nacionalitat marroquina, veïns de Mollet del Vallès. Tres dels homes van fugir abans de ser detinguts i els altres dos homes, que eren els caps del grup i ja comptaven amb antecedents previs per delictes de tràfic de drogues, van ser detinguts el 29 de maig en aquesta operació policial contra el tràfic de drogues.


Una primera investigació es va desenvolupar el setembre 2017 en la qual es va fer una entrada i registre al mateix immoble que es troba ubicat al barri de Santa Rosa de Mollet del Vallès.


En aquella ocasió es van fer dos detinguts que, en aquell moment, es trobaven en el pis, també es van denunciar a quatre persones més relacionades amb el tràfic de drogues. A banda, es van intervenir substàncies estupefaents, drogues com cocaïna, haixix i marihuana i diners.


El mes de novembre de 2017 els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollet van iniciar una segona investigació sobre el mateix grup de traficants. Aquesta investigació, que va tenir una durada de set mesos i va finalitzar el maig de 2018, es va desenvolupar en dues fases.


En una primera fase d’investigació els agents van acreditar que el grup criminal venia i distribuïa drogues des del mateix narcopis ubicat al barri de Santa Rosa de Mollet del Vallès. De fet, els investigadors van comprovar que el pis funcionava com un supermercat de la droga obert les 24 hores, especialitzat en la venda de cocaïna, tot i que també s’hi venien altres substàncies.


Gràcies a tota la informació recollida en els informes dels investigadors, el jutjat número 4 de Mollet del Vallès va autoritzar una entrada i registre a l’immoble i a un altre pis on vivia un dels líders del grup criminal. Aquestes entrades es van dur a terme el 29 de maig i van permetre desmantellar un punt de venda de drogues molt actiu i detenir els responsables del tràfic de drogues.


Durant la investigació es va recuperar droga per valor aproximat de 1.000 euros en el mercat il·lícit. La cocaïna intervinguda al narcopis estava sense tallar però també disposaven de múltiples monodosis ja tallades i preparades per la seva venda final als compradors. Els diners intervinguts al grup criminal sobrepassen els 5.000 euros. A més es van intervenir tres balances de precisió emprades per preparar les monodosis amb les quals havien de traficar.


Dels dos detinguts, un d’ells era el cap del grup criminal que organitzava tota l’activitat i el segon era un subordinat del grup que es dedicava a transportar les drogues i fer la venda directa als compradors finals.


Els dos detinguts van passar a disposició judicial el 31 de maig i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per ambdós membres del grup criminal.


Els investigadors van sol·licitar mesures judicials vers el narcopis i el Jutge que coneix la causa va acordar emetre auto judicial de precinte del narcopis, per tant el punt de venda de drogues ha quedat desmantellat.

Els Mossos desmantellen un narcopis al barri de Santa Rosa de Mollet i detenen a dos homes
comentaris