29.03.2020 |
clicama

Els delictes a Parets es redueixen durant l'any 2017

Hi ha hagut menys robatoris i augmenten lleugerament les infraccions per conducció sota els efectes de l'alcoholèmia o drogues

Imatge de la reunió operativa
Imatge de la reunió operativa
Els delictes a Parets es redueixen durant l'any 2017

Aquesta setmana ha tingut lloc la darrera reunió de la mesa de coordinació operativa de seguretat de Parets del Vallès. La reunió es va fer prèviament a la de les meses de seguretat i convivència en les quals són presents representants dels diferents barris del municipi. La trobada va servir per donar compte de les accions que Mossos d'Esquadra i la Policia Local han desenvolupat duran tot l'any en el municipi en matèria de seguretat. L'informe detalla que s'han reduït els robatoris amb violència i intimidació en habitatges, al carrer i als establiments, i que només s'han incrementat en el cas de petits furts en superfícies comercials.

Les intervencions en accidents de trànsit lleus i sense ferits han patit un lleuger increment que es justifica amb l'augment de la mobilitat a causa de la millora de l'economia de les llars. Pel que fa als accidents amb víctimes greus o molt greus, s'han reduït gairebé un 50%. La Policia Local sí que ha detectat un lleuger augment d'entre un 10% i un 15% de conductors que circulen sense permís de conduir, i dels resultats positius en proves d'alcoholèmia i test de drogues. També han augmentat les infraccions interposades per incompliment de les ordenances de convivència ciutadana, en gran part degut a la nova campanya de recollida de mostres d'ADN de gossos.

La valoració general de l'informe va ser molt positiva pel que fa a la seguretat al municipi. A la reunió van assistir l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, la regidora de Seguretat Ciutadana, Àfrica Matínez, l'inspector en cap de la Policia Local, Joan Pérez, els sergents Miquel Lafuente i Jordi Galera i, per part del cos de Mossos d'Esquadra, el cap de l'ABP, Intendent Roger Sales, i el Sostinspector Jordi Alsina.

Comentarios