01.06.2020 |
clicama

El jutge deixa en Llibertat amb mesures cautelars el cap dels serveis informàtics de l'Ajuntament de Mollet

El jutge deixa en Llibertat amb mesures cautelars el cap dels serveis informàtics de l'Ajuntament de Mollet

El cap dels serveis d'informàtica de l'Ajuntament de Mollet ha estat posat en llibertat aquest dimecres després de declarar al Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona. El jutge, segons ha avançat Vallès Visió, ha decretat mesures cautelars com la retirada del passaport. El tècnic, recordem, va ser detingut el dimarts a casa seva durant la macrooperació policial sobre un presumpte cas de corrupció vinculat a la compra d'aplicacions per semàfors que va tenir ramificacions a diferents indrets d'Espanya i Catalunya.


El treballador municipal ha prestat declaració després de fer nit a la comissaria de la Policia Nacional a Barcelona i de participar en la localització de documentació sobre el cas a l'Ajuntament de Mollet.


Aquest dimecres l'Ajuntament de Mollet va anunciar que el treballador municipal seria suspès de les seves funcions a l'espera de la resolució judicial.


També es va informar que s'ha demanat als Serveis jurídics i la Secretaria municipal que obrin una comissió per tal d'auditar i analitzar tots els contractes municipals en els quals va intervenir el funcionari investigat.


Segons informa l'Ajuntament d'una primera anàlisi feta pels serveis jurídics municipals del contracte relacionat amb la causa que investiga la Fiscalia, es confirma que, en el cas de Mollet, "la ubicació dels equipaments de seguretat viària que estan o estaven instal·lats, responen a les recomanacions que determina el Pla de Seguretat Viària de Mollet del Vallès de l'any 2010, realitzat conjuntament amb el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya"

L'Ajuntament recorda que aquest Pla va ser incorporat al Pla de Mobilitat de la ciutat que va ser aprovat sense cap vot en contra en la sessió plenària del mes de febrer de 2015 després d'un procediment de treballs tècnics i participació ciutadana.

"A més – argumenten- per determinar la ubicació d'aquests sistemes es van tenir en compte instàncies presentades per equipaments escolars, associacions veïnals amb recollida de signatures i algun veí o veïna que, a títol personal, demanaven mesures per la reducció d'accidents en alguns punts concrets de la ciutat"

El jutge deixa en Llibertat amb mesures cautelars el cap dels serveis informàtics de l'Ajuntament de Mollet
comentaris