23.10.2020 |
clicama

Un despreniment obliga a tancar l'antiga casa dels mestres

Un despreniment obliga a tancar l'antiga casa dels mestres
L’Ajuntament de Mollet ha tancat a les entitats les dependències de la coneguda casa dels mestres a causa d’un despreniment de la façana. L’edifici, situat en el xamfrà entre els carrers Feliu Tura i Palaudàries serveix com a centre social per diverses entitats com Afimoic, la Federació d'Associacions de Veïns, l’Associació de Veïns Col·legis Nous i Protecció Civil, entre d'altres. Allà tenen les seves seus i espais per petites activitats com reunions o xerrades.
L’Ajuntament de Mollet ha informat que està en contacte amb les diferents associacions per tal de poder atendre les seves necessitats d’espai mentre no es doni una solució definitiva a l’edifici de la Casa dels Mestres.
El diumenge passat es va produir un despreniment d’una part de revocat de l’edifici i això va requerir la intervenció dels bombers per tal de retirar les parts més compromeses i evitar perill. La zona va quedar senyalitzada i dilluns els serveis tècnics municipals van fer una inspecció de l’edifici.
Segons ha informat l’Ajuntament, en aquesta inspecció de l’edifici els serveis tècnics van veure que alguna de les bigues dels pisos superiors estaven deteriorades. Es va decidir estintolar aquests elements per seguretat i per tal de continuar amb l’estudi arquitectònic.
Es dóna la circumstància que l’anomenat edifici de la Casa dels Mestres del carrer Feliu Tura, de propietat municipal, és un espai on l’Ajuntament de la ciutat projecta la construcció d’habitatges socials. L’any passat l’Ajuntament va avançar que esperava signar un conveni amb l’entitat Sostre Cívic perquè es faci càrrec d’aquest projecte. Al mes de maig de 2019 l’Ajuntament va signar un conveni amb aquesta entitat cooperativa per cedir-li l’antiga casa dels mestres de l’Escola Longarón també per convertir l’espai en habitatge social.

Un despreniment obliga a tancar l'antiga casa dels mestres
comentaris