27.01.2020 |
clicama

Activen el Pla d'Alertes Químiques per una fuita a KAO de Mollet

Bombers ha activat 8 unitats per fer front a la fuita que ha fet visible un núvol de color groc

Imatge de l'empresa publicada per @emergencies
Imatge de l'empresa publicada per @emergencies
Activen el Pla d'Alertes Químiques per una fuita a KAO de Mollet

Protecció Civil ha activat aquest dijous al migdia el Pla d'Alertes Químiques, PLASEQCAT per una fuita producte químic a l'empresa KAO de Mollet del Vallès. Els Bombers han informat a les 13.15 hores que la fuita s'ha donat per controlada i que estaven ventilant la nau. Protecció Civil ha informat de la desactivació de l'alerta cap a les 15h.

Quan s'ha activat l'alerta a l'empresa del Polígon El Calderí era visible un núvol de color groc que podria ser tòxic per reacció de dos productes químics que s'han barrejat i fins i tot s'ha recomanat no acostar-se a la zona. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat a l'empresa un total de 8 unitats que han treballat al costat de l'empresa per neutralitzar la fuita. Aquesta ha estat la responsable de donar l'alerta després de la fuita accidental. Els bombers expliquen que la fuita no ha provocat cap incendi i que els treballs s'han centrat a diluir amb aigua els productes generats en la reacció química. En cap moment ni el producte ni el núvol han sortit del recinte de KAO.

Els Bombers han explicat que no hi ha hagut ferits i que els treballadors han estat en tot moment en una zona segura.

Al lloc també s'han desplaçat ambulàncies del SEM, efectius dels Mossos i de la Policia Local de Mollet i de Protecció Civil de la ciutat. La policia local de Mollet ha tallat els accessos al carrer Bilbao del Polígon el Calderí. No s'han registrat afectacions ni a la C-17, ni a la C-33 ni a Rodalies. El dispositiu s'ha retirat completament en el moment en què la fuita s'ha donat per controlada.

.

Comentarios