28.11.2020 |
clicama

Un treball de tres alumnes de l’Escola Sant Gervasi sobre teledetecció a Gallecs guanya el XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada

Un treball de tres alumnes de l’Escola Sant Gervasi sobre teledetecció a Gallecs guanya el XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) ha donat a conèixer el treball guanyador del XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada. Es tracta de Teledetecció aplicada a una explotació hortícola de Gallecs, obra de Manuel Martínez Lluís, Marc Pérez Aladrén i Joan Viñallonga Butjosa, alumnes de l’Escola Sant Gervasi, de Mollet del Vallès, sota la tutoria de Lluís Jurado Herrera. El treball dels tres alumnes ja van ser el guanyador de la fase nacional de l’anomenat Nobel de l’Aigua.
Segons Joan Viñallonga Butjosa, un dels autors del treball guanyador, “vam escollir aquest pel potencial que ens presentava i per poder contribuir a solucions futures de cara a solucionar un problema vigent com és l’alimentació”
El regidor responsable del CEM i president del jurat, Raúl Broto, ha agraït als autors i autores dels treballs presentats “l’esforç i dedicació per contribuir amb els vostres treballs ja sigui a conèixer de més a prop la nostra història, la de Mollet, o a intentar fer un món millor aplicant polítiques sostenibles, com és el cas del treball guanyador”. Broto ha afegit que “malgrat les circumstàncies excepcionals que estem vivint, aquesta ha estat una de les millors edicions del premi pel que fa a la qualitat dels treballs presentats”.
El premi per al treball guanyador és una dotació econòmica de 350 euros i la seva publicació al proper número de la revista Notes del gener de l’any vinent.
Així mateix, el jurat, després d’analitzar els treballs i d'acord amb les bases de la convocatòria, ha acordat fer les següents mencions especials per la seva singularitat i qualitat, als altres tres treballs presentats:
• Família molletana a la recerca d’un familiar desaparegut a la Batalla de l’Ebre, de Pol Escudé Domènech, alumne de l’Institut Aiguaviva, sota la tutoria de Mariàngela Massaguer Arimon.
• Història d'un barri viu. Recordant el barri molletà "Estació del Nord" (1960 - 1980), de Paula Rodríguez González, alumna de l’Institut Gallecs, sota la tutoria de Sole Toribio Rodríguez.
• La Font Modernista de Mollet del Vallès; records i vivències al voltant del patrimoni de la nostra ciutat, de Leire Arroyes Fernández i Heidy Mena Cuellar, de l’Institut Aiguaviva, sota la tutoria de Margaret Pérez Alarcón.

EL TREBALL GUANYADOR
El treball parteix de la necessitat d’augmentar la producció alimentaria tenin en compte el creixement de la població mundial.
A partir d’aquí explora l’ajut que les noves tecnologies i pràctiques de gestió sostenibles poden oferir per millorar l’agricultura.
Entre aquestes noves tecnologies, la teledetecció permet fer un seguiment més exhaustiu dels cultius, el sòl i l’aigua i comprovar la variabilitat dels camps.
En aquest treball de recerca s’ha posat en pràctica l’agricultura de precisió i s’ha demostrat que pot aglutinar i fusionar àmbits molt diversos, com les tecnologies aeroespacials, l'enginyeria, la física, la biologíaetc, i donar a conèixer l'amplitud i l'interès d'aquest camp d'estudi.

Un treball de tres alumnes de l’Escola Sant Gervasi sobre teledetecció a Gallecs guanya el XXI Premi Juvenil Vicenç Plantada
comentaris