23.01.2021 |
clicama

Torna el confinament municipal quan el risc epidèmic de la Covid-19 creix a Mollet

Torna el confinament municipal quan el risc epidèmic de la Covid-19 creix a Mollet

El Procicat va aprovar aquest dilluns el confinament municipal durant deu dies fins al 17 de gener. Així, des del pròxim dijous, dia 7, els ciutadans de Mollet no podran sortir del municipi si no és per desplaçaments justificats.

Tanmateix a partir d’aquest cap de setmana el comerç no essencial haurà de tancar els caps de setmana. Això afecta a tots els establiments excepte els d’alimentació i les farmàcies

A més, tancaran cada dia els centres comercials, les botigues de més de 400 m² i els gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l'aire lliure.

El lleure queda suspès, així com la majoria de les extraescolars. Només es podran realitzar les que mantinguin el mateix grup de convivència de l'escola i es facin al mateix centre.

La restauració i la cultura, en canvi, no sumen noves restriccions. El retorn escolar es manté en el dia 11 de gener. "Seran deu dies per aturar el país amb una nova aturada social", ha resumit la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aquestes noves normes arriben en el moment en què el risc epidèmic creix a Mollet igual que a altres punts de Catalunya. Aquest dilluns l’índex de risc era de 281, molt per sobre dels 192 punts del dia anterior. Tornem a nivells superiors a 250, considerats de “risc molt alt”

En els últims set dies s’han localitzat 57 nous positius de Covid-19  i la taxa de reproducció epidèmica és de 1.34 ( es considera que l’epidèmia creix a partir d’1)

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha dit aquest dilluns la Ràdio Mollet que les dades de la ciutat no eren "del tot dolentes" i ha indicat que ara mateix hi ha unes 15 persones ingressades a l’Hospital de Mollet, una xifra similar a la setmana passada. L'alcalde s'ha mostrat crític amb les restriccions dictades per la Generalitat. "Un cop més arriben tard, malament i continuen sent poc clares i poc precises", ha dit l'alcalde.

Torna el confinament municipal quan el risc epidèmic de la Covid-19 creix a Mollet
comentaris