23.01.2021 |
clicama

La situació de la Covid-19 deixa de ser de “risc alt” a Mollet

Salut centralitza les proves de persones que hagin mantingut contacte amb positius a l’Espai Sant Jordi
Persones esperant fer-se la prova a l'Espai Sant Jordi
Persones esperant fer-se la prova a l'Espai Sant Jordi
La situació de la Covid-19 deixa de ser de “risc alt” a Mollet

La situació de la Covid-19 segueix millorant a Mollet. Aquest dilluns, l’índex de rebrot a Mollet és de 115 i la darrera setmana s'han detectat 32 casos més. La setmana passada estava en 353. Des de l’inici de la pandèmia, a Mollet s’han produït prop de 3.000 casos. Cal dir que després de diversos mesos per sobre, per primera vegada l’índex de rebrot baixa dels 200 punts el que es considera el llindar del risc elevat.  Ara mateix el risc únicament es considera “elevat”. Si en els pròxims dies es baixa del llindar de 100, el risc passaria a ser “mitjà” i si arriba a 50, ja seria “baix”

D’altra banda, en aquests moments, la pressió sobre l’Hospital de Mollet, on hi ha 32 persones ingressades es manté estable.

La tendència a la baixa també s’observa en el món educatiu on ara mateix el nombre de grups confinats se situa en 2. 

LES PROVES A L’ESPAI SANT JORDI

A més a més, el Departament de Salut, ha comunicat que a l’espai Sant Jordi, atesa la reducció de casos, les proves destinades a les persones que hagin mantingut contactes estrets amb positius i es mostrin asimptomàtiques, es faran de dilluns a divendres amb cita prèvia.  Ara mateix les persones eren citades als seus ambulatoris, motiu pel qual s’allibera l’espai que s’utilitzava.

DARRER  CAP DE SETMANA DE TANCAMENT LOCAL

D’altra banda aquest ha estat el darrer cap de setmana de tancament perimetral d’àmbit local. A partir del pròxim cap de setmana el tancament s’amplia i tots els ciutadans de Mollet es podran desplaçar pel Vallès Oriental. Es mantenen altres limitacions com el confinament nocturn.

La Policia Municipal de Mollet del Vallès de manera coordinada amb la resta de Policies locals dels municipis limítrofes, i el cos de Mossos d'Esquadra, continuen realitzant controls per fer respectar les diferents mesures en vigor.

Segons ha informat avui l’Ajuntament de Mollet, aquest passat cap de setmana, la policia ha denunciat prop de 20 persones per circular en horari nocturn o sortir del municipi sense causa justificada, per no portar mascaretes, o per celebrar una festa privada en un domicili.

Tot i la baixada d’alguns indicadors, especialment pel que fa a l’índex de rebrot, l’alcalde Josep Monràs, segueix fent “una crida a la responsabilitat i a seguir el comportament responsable que estan posant de manifest els molletans i molletanes d’avant aquest nou repte que se’ns ha presentat” especialment “de cara a les pròximes dates on caldrà limitar les interaccions socials i tenir present que, pel de tots i totes, aquest no pot ser un Nadal com els altres”.

La situació de la Covid-19 deixa de ser de “risc alt” a Mollet
comentaris