28.03.2020 |
clicama

El sistema de foto vermell dels semàfors de Mollet s'ajusta a la normativa

En el darrer ple municipal es va aprovar una moció per redactar un informe sobre la legalitat del sistema

El sistema de foto vermell dels semàfors de Mollet s'ajusta a la normativa

En el darrer ple municipal del 29 de gener els grups municipals van aprovar per unanimitat una moció d'Ara Mollet ERC MES on es demanava que es redactés un informe per saber si els sistemes de control de pas en vermell de diversos semàfors de la ciutat s'ajusten a la legislació vigent, especialment després que algunes sentències judicials han posat en qüestió aquest sistema. Dit i fet. Aquest dimecres el Govern de Mollet informava que l'informe ja està llest i ja s'ha fet arribar als diferents grups municipals acomplint la moció.

L'informe jurídic conclou que el sistema de foto vermell dels semàfors de la ciutat s'ajusta a la normativa.

En aquest informe, informa l'Ajuntament de Mollet, es clarifica que una de les diferències entre el sistema que utilitza Mollet i ciutats on s'han produït sentències judicials desfavorables, és que en el cas de Mollet, abans d'interposar una sanció de trànsit, un membre de la policia municipal revisa les imatges de vídeo i les valida, amb la qual cosa, la interposició de la multa no és automàtica ni depèn exclusivament del que mostra la imatge.

Els dubtes sobre la legalitat d'aquest sistema tenen el seu origen en l'anul·lació per part del Tribunal Suprem d'algunes multes de trànsit que el sistema de foto vermell va captar en ciutats com ara Sant Sebastià, Talavera de la Reina o Catarroja, a València.

En la moció aprovada per unanimitat es demanava també que en funció dels resultats d'aquest informe es plantegés la continuïtat del sistema d'imposició de sancions.

Comentarios