26.05.2020 |
clicama

El síndic personer demana més difusió de la Xarxa Antirumors

El síndic personer demana més difusió de la Xarxa Antirumors

Les jornades que organitza el síndic personer de Mollet del Vallès, des del mes de juny de 2016, van arribar ahir a la 7a edició amb una qüestió d’actualitat: Ètica i mitjans de comunicació.

El periodista molletà, professor de la Universitat Pompeu Fabra i vocal del Consell de la Informació de Catalunya, Josep Rovirosa, va conduir el debat amb els periodistes Jordi Abayà, cap de Redacció de Mollet a mà; Emma Balea, cap de Programes de Ràdio Mollet; Manel Carvajal, gerent de Vallès Visió, i Laura Ortiz, directora de somMollet.

Durant el debat es va parlar de la importància de distingir entre opinió i informació; de la conveniència de defugir del sensacionalisme per aconseguir més audiència; de la falta de recursos dels mitjans de comunicació locals i de les fake news o notícies falses, que no s’haurien de redifondre.

En aquest sentit, Lluís Martínez Camps va recordar que l’oficina del síndic personer de Mollet va posar en marxa la Xarxa Antirumors. D’aquesta iniciativa “me’n sento orgullós”, tot i que els mitjans de comunicació locals “ens haurien d’ajudar encara més a difondre-la” per seguir lluitant contra els rumors i estereotips falsos a la ciutat.

L’alcalde de Mollet es va encarregar d’obrir la jornada i el síndic personer de tancar-la.

El síndic personer demana més difusió de la Xarxa Antirumors
comentaris