26.01.2021 |
clicama

Salut contracta 47 professionals per reforçar l’atenció primària al Baix Vallès

Salut contracta 47 professionals per reforçar l’atenció primària al Baix Vallès

El Departament de Salut ha anunciat que ja ha començat les contractacions del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària. Un pla que ha de servir perquè els equips de primària del Vallès Oriental sumin 125 nous professionals, dels quals 47 estaran a la zona del Baix Vallès. Aquestes contractacions, explica Salut, són “per donar resposta a la Covid-19 i, a més, introduir canvis de caràcter estructural per millorar-ne l’accessibilitat i la resolució”.

Concretament al Baix Vallès el repartiment dels 47 professionals es farà de la següent manera: 7 gestors Covid, 8 referents Salut i Escola, 1 metge/essa, 12,5 infermeres, 10,5 administratius, 5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 3 treballadors socials.

L'AGA del Baix Vallès comprèn  Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, la Llagosta, Caldes de Montbui, Gallifa, Sant Feliu de Codines, Santa Perpètua de Mogoda, i Palau-solità i Plegamans.

Segons informa Salut, el Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia ha accelerat el seu desplegament i ja s’han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Oriental. En total, la comarca rebrà 5,6 milions d’euros fins al 2022 del que gairebé la meitat són pel Baix Vallès. Concretament les contractacions al Baix Vallès implicaran una despesa  fins al 2022 de  2.085.427 euros.

“Les noves incorporacions permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incrementar el nombre de treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies”, comenten des del Departament de Salut.     

Salut contracta 47 professionals per reforçar l’atenció primària al Baix Vallès
comentaris