03.03.2021 |
clicama

Salut comença avui a distribuir mascaretes gratuïtes a les farmàcies

EWBzQV8XYAAbBZI
EWBzQV8XYAAbBZI
Salut comença avui a distribuir mascaretes gratuïtes a les farmàcies

A partir d’avui dilluns 20 d’abril el Departament de Salut de la Generalitat ha començat a distribuir mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa a través de les farmàcies de tot Catalunya. L’adquisició es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària. En principi només se’n dispensarà una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost inferior a 1 euro. Concretament la segona mascareta costarà 0,76 €, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya.

 Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. Cal tenir en compte que totes les mascaretes que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.

Els 14 milions de mascaretes es repartiran a les farmàcies de forma esglaonada durant sis setmanes. La setmana que ve se’n distribuiran un milió i mig i les següents s’anirà incrementant. La distribució es farà per tot el territori, proporcionalment a la població.


El Departament de Salut prega a la ciutadania adquirir les mascaretes amb responsabilitat social. És important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres a poder accedir-hi. D’altra banda, també es demana anar a les farmàcies que en facin la dispensació de forma gradual per no generar cues o aglomeracions per evitar possibles contagis.

Salut comença avui a distribuir mascaretes gratuïtes a les farmàcies
comentaris