07.07.2020 |
clicama

S’inaugura oficialment la seu del Servei de Català

Dimecres passat s’inaugurava la nova seu del Servei de Català de Mollet i es presentava el ‘Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès’.
S’inaugura oficialment la seu del Servei de Català

La Masia Can Lledó és el nou indret on està instal·lat, des del mes d’abril, el Servei de Català de Mollet, que fins aleshores estava situat a la plaça de l’Església. Dimecres s’inaugurava oficialment la nova seu i s’aprofitava l’ocasió per presentar el ‘Lèxic de la indústria tèxtil a Mollet del Vallès’.

 


Durant la inauguració, la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, valorava la doble importància de la jornada “perquè recuperem un nou espai i estrenem un nou lèxic que ve de lluny i es posa a l’abast de tothom”. El document es basa en un vocabulari que s'ha fet precisament com a base terminològica de les XVII Jornades del Centre d'Estudis Molletans sobre el món tèxtil durant aquest mateix cap de setmana. “És funció de l’Ajuntament posar a l’abast dels ciutadans aquestes paraules perquè no es perdin, ja que formen part de la nostra història”, explica l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

 


Els assistents a la inauguració també van gaudir d’una visita guiada del Centre d'Estudis Molletans per descobrir l’edifici de la masia Can Lledó, a càrrec de Francesca Orga. A més, Josep Martínez i Bonaventura Barnils van explicar les seves vivències a la masia i el Consorci Teledigital Mollet va projectar un vídeo que recull la història de Can Lledó.

 

S’inaugura oficialment la seu del Servei de Català
comentaris