17.07.2019 |
clicama

Refan les voreres de l'Av. Rabassaires i Rec de Dalt malmeses per les arrels dels arbres

En el marc de la campanya anual de poda que es va iniciar aquesta setmana

Refan les voreres de l'Av. Rabassaires i Rec de Dalt malmeses per les arrels dels arbres

Aquest dilluns passat, 5 de novembre, va començar la campanya de poda de l'arbrat que s'allargarà fins al febrer de 2019. És una campanya que preveu podar uns 2.500 arbres de la ciutat aproximadament, que alhora millora la mobilitat i l'accessibilitat dels carrers i en la que es prioritza la salut i les peticions veïnals.

A més a més, de forma paral·lela s'aprofita per fer actuacions en dos carrers, el rec de Dalt i l'Avinguda Rabassaires, on les arrels dels arbres ha malmès les voreres. En tots dos carrers es posarà una barrera antiarrels al voltant dels arbres i es tornarà a pavimentar.

Durant la campanya, ha explicat l'Ajuntament, també s'efectuaran algunes tales d'aquells exemplars que estiguin morts o debilitats, per tal que abans de la primavera se'n puguin replantar de nous.

Com és habitual, les restes de la poda es trituraran i seran sotmeses a un tractament de semicompostatge per reincorporar-les posteriorment als parcs i jardins de la ciutat com a encoixinat. Aquesta tècnica millora les condicions del sòl i serveix d'adob per a les plantes, a més de disminuir els abocaments i els tractaments en les plantes de compostatge.

La campanya comprèn actuacions en carrers de tot el municipi i polígons i com és habitual s'ha iniciat pel carrer Berenguer III i seguirà per l'avinguda de Rafael Casanova. Durant la campanya d'esporga s'anirà passant de manera progressiva per tots els barris de la ciutat, actuant en cada cas en funció de les necessitats.

Comentarios