29.05.2020 |
clicama

La pujades dels preus als habitatges socials de La Vinyota provoca queixes que arriben fins al Síndic de Greuges

La pujades dels preus als habitatges socials de La Vinyota provoca queixes que arriben fins al Síndic de Greuges

Trobar un “lloguer assequible” no és fàcil a Mollet. Fins i tot en els casos que aquests pisos s’anuncien com a tals. Dues veïnes de la ciutat l’Andrea i la Mari Fe han viscut experiències que ens han explicat en aquest sentit referits als habitatges socials de “La Caixa” a la zona de La Vinyota.

La Mari Fe ens explica que fa anys que es va apuntar a la llarga llista de sol·licitants d’un d’aquests habitatges a La Vinyota. I s’entén la llarga llista: fa uns mesos es podia accedir a un d’aquests pisos a partir de 399 euros per mes. Un preu molt avantatjós en relació al mercat lliure. La Mari Fe, va esperar i el passat 16 de maig la van cridar perquè hi havia un pis disponible. També la van informar que el preu del lloguer mensual del pis era de 631,31 euros. A més a més li demanaven que les dues primeres mesades fossin dobles – com a dipòsit- és a dir havia de satisfer 1262,66 euros.

“El disgust que em vaig emportar al costat de la meva parella va ser molt fort perquè aquests diners no estan a l’abast del nostre pressupost mileurista, ja que només un dels dos treballa”, ens explica. Davant d’això va haver de renunciar al pis. “Ja em diran com podia pagar les primeres dues mensualitats amb un únic sou de 1200 euros”, comenta.


Es lamenta especialment perquè aquesta informació de la pujada del preu li va arribar després d’una llarga espera i després d'haver donat moltes vegades informacions per justificar el compliment dels requisits econòmics que demanen per poder tenir dret als pisos. “Esperem durant anys i quan ens criden resulta que ens trobem que el preu s’ha doblat. Això és inaudit”, es queixa. “Em sento enganyada, frustrada i decebuda perquè tots tenim dret a un habitatge”


La Mari Fe ha volgut fer pública la seva indignació a través de les xarxes socials perquè els governants – de Mollet, de Catalunya i Espanya- prenguin consciència del greu problema de l’habitatge i de la manca de solucions.
I resulta que la seva queixa sobre els pisos socials de la Vinyota és compartida per altres persones. A l’Andrea Piña li va passar una història similar. Després d’esperar dos anys, i de diverses vicissituds burocràtiques, al maig li van dir que hi havia un pis lliure, però que les condicions havien canviat: havia de pagar 630 euros per un pis de menys de 50 metres, però a més a més ara havia de cobrar un mínim de 16.000 euros anuals – fins al moment eren 15.000-. Es va enfadar tant que després de renunciar va escriure una llarga queixa al Síndic de Greuges, Rafael Ribó. “La meva queixa és sobretot perquè no es tornin a riure de la gent, perquè no hi hagi gent esperant en una llista, veient com pujen els preus i pensant: no corris, que tu pagaràs 450 euros que això era el que firmava la gent abans”.

La pujades dels preus als habitatges socials de La Vinyota provoca queixes que arriben fins al Síndic de Greuges
comentaris