13.07.2020 |
clicama

El president Quim Torra entrega al molletà Fer la Creu de Sant Jordi

La Generalitat reconeix la seva llarga trajectòria com humorista gràfic

Fer rebent la distinció
Fer rebent la distinció
El president Quim Torra entrega al molletà Fer la Creu de Sant Jordi

El president de la Generalitat Quim Torra va fer entrega aquest dilluns al vespre les Creus de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya. Entre els guardonats en aquesta edició hi havia el ninotaire de Mollet Josep Antoni Fernández i Fernández (Fer). També s'ha reconegut la feina de la Unió de Consells Esportius de Catalunya que té com a vicepresident l'alcalde de Mollet, Josep Monràs.
Aquest guardó és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.
El dibuixant molletà Josep Antoni Fernández i Fernández (Fer) ha rebut la distinció cívica en reconeixement a una llarga trajectòria com a humorista gràfic en mitjans de gran difusió. "Degà de la premsa catalana, s'ha significat també en el camp de la docència i la difusió dels valors democràtics i cívics, des d'una profunda vinculació amb el teixit cultural i un infatigable activisme social", es diu com a mèrit. Fer és l'impulsor dels Premis Internacionals d'Humor Gat Perich, que posen en relleu l'enorme poder transformador de l'humor.
La Unió de Consells Esportius de Catalunya ha estat reconeguda per la seva tasca de coordinació i representació dels consells des del 1994. Aquest organisme, que aglutina els quaranta-cinc consells esportius de totes les comarques i grans ciutats, ha contribuït a difondre l'esport escolar com una activitat saludable i inclusiva, a més d'afavorir la vertebració social del territori. Entre les seves iniciatives, cal destacar la campanya ´Jo sempre hi guanyo', que promou l'educació en valors de la pràctica de l'esport per tal de contribuir a la formació de millors ciutadans.

El president Quim Torra entrega al molletà Fer la Creu de Sant Jordi
comentaris