25.02.2021 |
clicama

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix amb Afers Socials per reclamar una residència 100% pública a Mollet

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix amb Afers Socials per reclamar una residència 100% pública a Mollet
IMG_20210218_192428_1
Reunió de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i el Departament d'Afers Socials
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix amb Afers Socials per reclamar una residència 100% pública a Mollet

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès es va reunir el passat dijous 18 de febrer amb la secretària d’Afers Socials, Treball i Família, Marta Casany, màxima responsable en els temes de residències, i amb el cap de gabinet del conseller Chakir El Homrani, Óscar Rius, amb l’objectiu de reivindicar la implantació d’una residència totalment pública tant a Mollet del Vallès com a La Llagosta. Per part de la Plataforma, van assistir Maica Hervás, José Feria i Antonio López. 

Segons exposen en un comunicat des de la Plataforma, la reunió va començar amb una llarga exposició per part de l'entitat ciutadana, en la qual es va justificar la necessitat d'aquesta implementació d'un model 100% públic de residència, a la vegada que es van detallar els passos que s’han seguit fins ara: "Com ha estat el suport de diferents entitats i els milers de signatures recollides per Mollet en Comú, així com mocions aprovades en el Ple Municipal i la forta campanya al respecte duta a terme a través de mitjans de comunicació, xarxes socials, cartells i mobilitzacions".

La Conselleria treballa en un canvi de model

Segons la plataforma: "La resposta que ens han donat és que la Conselleria no pot construir noves residències, per la qual cosa el seu objectiu prioritari és concertar places de residències que construeixin altres administracions, ja siguin Ajuntaments, Diputacions, etc.; sense entrar a discutir si la gestió de les mateixes són dutes a terme per consorcis, fundacions o empreses privades".

En concret, diuen des del moviment ciutadà: "Segons ens han explicat, no concerten amb les residències privades, ja que existeix el procediment per a concurs públic o sistema de convocatòria pública, del qual no volen fer-ne ús. Estratègia, diuen, per a assegurar-se que les places concertades a partir d'ara siguin de propietat pública, tot i que es respecten les places concertades amb residències privades fetes amb anterioritat". El preu màxim actual de plaça concertada és de 1.944 Euros.

Amb tot apunten: "Al llarg de la reunió, ens han assegurat que la Conselleria treballa en un canvi de model en l'atenció domiciliària de les persones, complementant determinats serveis d'assistència individual d'acord amb les necessitats i pisos tutelats/dotacionals. Segons diuen, actualment hi ha una gran resistència de les persones grans i els seus familiars per a ingressar a les residències".
 
Pel que respecta a La Llagosta, afirmen que des de la Conselleria els van indicar que: "Si l'Ajuntament construeix una residència, la Conselleria no tindrà cap problema en concertar les places". Una resposta que apunten, des de la Plataforma van replicar: "Aquest no és el nostre model, ja que així se segueix mantenint la gestió privada de les residències públiques i passen la seva responsabilitat als ajuntaments".

D'altra banda, també expliquen que "van ser informats que l'alcalde de Mollet s'ha dirigit a la Conselleria per a reclamar una residència pública per a la ciutat, promesa  per l’antiga consellera del PSC, Carme Figueres, però que no serà possible en mancar-hi compromís pressupostari".

Finalment, des de la Plataforma reivindiquen: "Continuarem lluitant perquè les diferents administracions es posin d’acord per tal que la residència pública 100% que Mollet necessita sigui una realitat com més aviat millor".
 

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es reuneix amb Afers Socials per reclamar una residència 100% pública a Mollet
comentaris