21.09.2020 |
clicama

Pere Comas, Josep Maria Mauri i el Club Handbol ja són paretans il·lustres

Els dos veïns de Parets i l'entitat han estat guardonats aquest divendres amb les Medalles de la Vila

Medalles de la Vila de Parets
Medalles de la Vila de Parets
Pere Comas, Josep Maria Mauri i el Club Handbol ja són paretans il·lustres

El divendres 25 de gener, divendres de Festa Major d’Hivern, va tenir lloc l'acte d’entrega de les Medalles de la Vila a Pere Comas, Josep Maria Mauri, a títol individual, i al Club Handbol Parets, com a entitat. Aquestes són les persones i l’associació que han rebut la Medalla de la Vila corresponents a l'any 2018, segons l’acord adoptat per ple municipal.

Pere Comas, conegut per ser el propietari del restaurant el Jardí, ha rebut la medalla en reconeixement a la seva trajectòria professional com a restaurador, a la promoció de la cuina de proximitat i a la seva contribució a la projecció exterior de la vila. Pere Comas va començar a treballar al Jardí de molt jove i ha estat vinculat amb entitats i activitats de Parets des que tenia 15 anys. La medalla la va haver de recollir el seu fill, ja que ell es trobava indisposat en aquell moment i no va poder assistir a l'acte.

Un dels altres mereixedors de les Medalles de la Vila ha estat en Josep Maria Mauri, en reconeixement a la seva trajectòria professional com a docent a l'escola Pau Vila, antigament coneguda com el Patronat Pau Vila. Josep Maria Mauri ha destacat les seves accions docents sempre vinculades amb el món de les ciències. Mauri també ha obtingut el reconeixement de la Medalla de la Vila per la tasca de divulgació científica duta a terme a l'Escola de la Natura de Parets, institució en la qual encara col·labora.

El Club Handbol Parets ha rebut la distinció de la Medalla de la Vila com a entitat que va néixer a finals de l’any 1954 de la mà d’en Josep Ribas, Jaume Anfruns i el doctor Francesc Canal, que van impulsar aquesta iniciativa. Antonio Ruíz és l'actual President del grup i s'ha mostrat molt satisfet per rebre aquesta distinció. El Club Handbol Parets organitza anualment el Memorial Josep Ribas i Francesc Clos, amb la participació de diversos equips catalans. El President ha fet referència al fet que el club a Parets ha estat tot un símbol esportiu. En aquest moment de reconeixement al club, l'actual President ha recordat en Joan Oller, l'expresident del club que va morir l'any 2017 després de tota una vida vinculat a l'entitat com a jugador, entrenador i directiu.

Les Medalles de la Vila són atorgades per l’Ajuntament amb caràcter biennal des de l’any 2008, en reconeixement a les persones o col·lectius que han contribuït a l’enaltiment del municipi i a la seva projecció arreu, i confereix a qui les obté el tractament de paretà o paretana il·lustre.

Pere Comas, Josep Maria Mauri i el Club Handbol ja són paretans il·lustres
comentaris