Martes. 21.11.2017 |
El tiempo
Martes. 21.11.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Parets intenta evitar la propagació del mosquit tigre

Ho fa amb una campanya de tractament de punts d'aigua estancada i el repartiment d'informació sobre què fer en cas de picada

Exemplar de mosquit tigre
Exemplar de mosquit tigre
Parets intenta evitar la propagació del mosquit tigre

La propagació del mosquit tigre no es pot evitar per raons climatològiques, i és que l'insecte ha trobat un clima similar al dels seus països d'origen. Tot i així, Parets ha iniciat accions per limitar la presència del mosquit al municipi. El més important és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves, per aquest motiu, les actuacions es basen en el tractament dels punts d'aigua estancada com ara embornals, espais humits, basses o pous, entre d'altres, que constitueixen l'hàbitat del mosquit tigre. A més, es demana col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d'aigua en espais privats com ara piscines o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests espais i buidar-los amb freqüència.


El mosquit tigre és molt present a Parets durant aquesta època de l'any, però la seva picada, si bé és molesta, en principi no ha de suposar un risc per a la salut de les persones. En cas de picada cal rentar bé la zona afectada i desinfectar-la. Si passats uns dies les molèsties no remeten, es recomana consultar al metge de capçalera.

Comentarios