01.06.2020 |
clicama

Ofrena floral en record als molletans morts als camps nazis

Ofrena floral en record als molletans morts als camps nazis

L'Ajuntament de Mollet i l'Associació d'Amical de Mauthausen varen organitzar aquest dilluns a la tarda, un any més, l'ofrena floral per commemorar l'aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen i en record dels molletans que varen morir allà, Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins i Joan Tura i d’ Antoni López Tarragona que va morir a Gusen. Aquest 5 de maig feia just 74 anys que els presos varen ser alliberats del seu captiveri. Diverses entitats i partits polítics de Mollet – totes les que tenen representació al consistori-, a més a més de persones a títol personal, varen realitzar les ofrenes florals al monument que l'any 1991 es va col·locar a la plaça Amical de Mauthausen, al barri de Can Pantiquet.

La filla d'un dels morts al camp de concentració austriac i membre d'Amical Mauthausen, Pilar Molins, de 82 anys va fer un al·legat en defensa de la pau i en contra de les guerres. També va parlar l’alcalde, Josep Monràs que va recordar a les dones i mares dels que van patir la repressió de les dictadures  i va recordar als joves que els camps de concentració van ser una realitat. “Aquestes coses van passar i poden tornar a passar”, va advertir-los.

El moment més emotiu de l’acte va ser quan es va poder escoltar la trista música de “Le chant des deportés”, convertida en himne dels deportats ja que recordava la duresa del treball als camps.

Ofrena floral en record als molletans morts als camps nazis
comentaris