02.06.2020 |
clicama

Dos nous punts de recàrrega amplien la xarxa pels vehicles elèctrics a Mollet

S’ubicaran al Supermercat Consum de la Rambla Nova
Dos nous punts de recàrrega amplien la xarxa pels vehicles elèctrics a Mollet

Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics creixeran a Mollet aquest 2020 gràcies a l’acord que han arribat Endesa X i supermercats Consum. Gràcies a aquesta aliança s'instal·laran, inicialment, 18 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Catalunya. A Mollet del Vallès, han anunciat que n’hi haurà dos punts que s’ubicaran a l’establiment que la cadena de supermercats té a la Rambla Nova. Actualment Consum ja te un punt de recàrrega al carrer Sant Jordi. També hi ha altres punts a l’Avinguda Burgos, al costat de l’Ajuntament, a l’Hotel B&B i a l’Aldi de la plaça Farinera.


La tecnologia de les instal·lacions que es col·locaran serà de fins a 50 kW, la qual cosa permet la càrrega d'un vehicle aproximadament en mitja hora (depenent del percentatge de càrrega previ del vehicle i de les seves característiques). Aquesta franja de temps és el que tarden els clients, habitualment, en fer la compra. Per a poder realitzar les recàrregues, els usuaris hauran de tenir l'aplicació d'Endesa X, Juice Pass (disponible en IOs i Android) per a activar el servei i començar el procés. No serà necessari registrar-se per a utilitzar l'App, ja que també podrà realitzar-se la recàrrega i el pagament de manera puntual amb una targeta de crèdit.


Aquest acord de col·laboració amb Consum permet a Endesa X avançar en el seu pla d'expansió d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics d'accés públic. La Companyia va anunciar l'any passat un pla per a instal·lar 8.500 punts de recàrrega en llocs d'accés públic fins a 2023, amb una inversió de 65 milions d'euros, el pla més ambiciós existent a l’estat.


En aquesta primera fase (2018-2019), Endesa X vol establir una xarxa de 2.000 punts de recàrrega per a connectar ciutats –de més de 35.000 habitants– i carreteres, de manera que es cobriran 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes per garantir que el 75% de la població disposi d’infraestructures públiques de recàrrega al seu municipi. Això permetrà que els conductors tinguin sempre un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres i que puguin viatjar amb total tranquil·litat.


En una segona etapa (entre 2021 i 2023), s'instal·laran 6.500 nous punts de recàrrega d'accés públic en centres comercials, pàrquings, cadenes hoteleres, àrees de servei o a la via pública per a acompanyar el creixement del mercat del vehicle elèctric, de manera que es dotarà de major cobertura d'infraestructura de recàrrega a les zones urbanes i a les principals vies estratègiques de comunicació, tant en la península com les illes.

Dos nous punts de recàrrega amplien la xarxa pels vehicles elèctrics a Mollet
comentaris