26.01.2021 |
clicama

El nou Pla de Rodalies preveu construir una tercera via entre Montcada i Mollet Sant Fost

El nou Pla de Rodalies preveu construir una tercera via entre Montcada i Mollet Sant Fost

El Pla de Rodalies 2020-2030 presentat el passat divendres afectarà les dues línies ferroviàries que passen per Mollet, l'R2 i l'R3 de forma destacada. Aquest pla inclou cap al 2026 planificar la construcció d’una tercera via entre Montcada i l’estació de Mollet-Sant Fost per donar més capacitat a la línia R2. L’objectiu és poder millorar la capacitat de pas dels semidirectes, ja que el conjunt del pla vol augmentar un 58% l'oferta de trens en el conjunt de Rodalies i que la demanda creixi un 50%. La tercera via entre Montcada i Mollet ja està prevista en actuacions com la que s’està fent entorn de la nova estació de la Sagrera i també en el futur túnel de Montcada.

El Pla de Rodalies 2020-2030  inclou 6.345,92 milions d'euros en inversions a tota la xarxa catalana. Això també inclou actuacions de millora a les estacions, que seran 100% accessibles; la compra de nous trens, la construcció de deu noves estacions, la instal·lació de 20 quilòmetres amb noves vies i la implantació del sistema ERTMS a la xarxa de l'àrea metropolitana de Barcelona. Millores que afectaran tant a l'R2 com a l'R3

Per això, s'ha previst la renovació de 56 unitats tant de Rodalies com Mitja Distància i la compra de 45 més, de les quals destinades a la doble composició de l'R1, R2 i R4 -38 en total i acompanyat d'un increment de les freqüències- i la incorporació de dues unitats a les Rodalies de Lleida, una per al perllongament a la UAB, una a l'R3 i tres per reforçar els regionals cap a Tarragona. En total, seran 101 noves unitats en un parc format actualment per més de 270 trens.

Pel que fa al programa d'actuacions més immediates (4.622 MEUR fins al 2025) s’inclou el desdoblament entre Parets i La Garriga a l'R3 que també afectarà de forma indirecta al servei a Mollet.

El nou Pla de Rodalies preveu construir una tercera via entre Montcada i Mollet Sant Fost
comentaris