07.07.2020 |
clicama

Mor a 89 anys el molletà il·lustre Josep Maria Suñé

L'any 2014 Suñé es va convertir en el cinquè molletà en rebre la Medalla de la Ciutat

Josep Maria Suñé en rebre la distinció
Josep Maria Suñé en rebre la distinció
Mor a 89 anys el molletà il·lustre Josep Maria Suñé

El molletà il·lustre Josep Maria Suñé Arbussà va morir aquest diumenge a l'edat de 89 anys. L'any 2014 Suñé es va convertir en el cinquè molletà en rebre la Medalla de la Ciutat i, per tant, rebre el nomenament de molletà il·lustre. L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, en nom de l'Ajuntament i de la ciutadania en general, ha expressat el seu condol als familiars i amics de Josep M. Suñé.

El 28 d'octubre de 2014, el Ple de l'Ajuntament de Mollet va aprovar per unanimitat la concessió de la Medalla de la Ciutat al Dr. Josep M. Suñé per la seva ingent tasca com a doctor d'història de la farmàcia i legislació, tant a la Universitat de Granada com a la de Barcelona; pel seu mestratge, plasmat sobretot en les obres Apuntes de Farmacia Galénica (1965 i reeditats el 1968), amb els quals s'han format centenars de farmacèutics, i Legislación Farmacéutica Española (1966), que es converteix en referent per a totes les universitats de l'estat espanyol i del qual s'han imprès onze edicions.

Josep M. Suñé era fill del compositor molletà Antoni Suñé i de la mestra Carmela Arbussà. La relació del Dr. Suñé amb la seva ciutat natal es va centrar fonamentalment al Centre Parroquial (1945-1955), on va participar activament i on va tenir un paper important en el grup de teatre. També hi va fundar la biblioteca (1947), la secció arqueològica i va ser l'anima de la seva revista Sembra (1949-1957). L'any 2000 va donar a l'Arxiu Històric Municipal un fons de 12.000 documents sobre cartells, articles, programes, etc. de l'activitat cultural i religiosa a Mollet des dels anys 40. A més, ha estat col·laborador de la revista Notes i del Centre d'Estudis Molletans.

Mor a 89 anys el molletà il·lustre Josep Maria Suñé
comentaris