25.05.2019 |
clicama

Mollet tornarà a tenir una programació de cinema comercial estable a partir de l'any que ve

Mollet tornarà a tenir una programació de cinema comercial estable a partir de l'any que ve

Mollet del Vallès tornarà a tenir una programació de cinema comercial estable a partir de l'any que ve. Deu anys després del tancament dels cinemes de l'Illa, els veïns de la ciutat podran tornar a veure de forma continuada pel·lícules comercials. La nova programació estable és promoguda per l'Ajuntament de Mollet i es durà a terme a la Sala Fiveller. La sala, fruit d'un acord subscrit amb l'equip de Govern, cedirà els seus espais perquè es programin cada 15 dies dues sessions de cinema "familiar i popular". Els dissabtes a la tarda, a les 18 hores, es programarà una pel·lícula comercial, mentre que el diumenge al matí, a les 12 hores, s'organitzarà una matinal dedicada al públic infantil. Les projeccions tindran un preu popular de 3 euros. La sala serà condicionada per l'Ajuntament els dies de les projeccions.

Aquest dilluns el retorn del cinema comercial a Mollet ha estat anunciat per l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs i la regidora de Cultura, Mercè Pérez.

L'acord amb la Sala Fiveller s'ha assolit, segons va explicar l'alcalde, després de molts contactes amb programadors privats de cinema amb la finalitat que reobrissin les sales que hi ha a l'Illa o bé n'obrissin unes de noves. La iniciativa privada, però, descarta aquesta possibilitat pels alts costos que representaria en un moment en què el cinema és un negoci a la baixa excepte als centres comercials. Davant d'això, i per acomplir el compromís municipal que hi havia de retornar el cinema per tots els públics a la ciutat, es va optar per l'acord amb la Sala Fiveller.

La sala farà compatible la seva nova funció de cinema amb la seva habitual programació de teatre i música. L'Ajuntament, amb la voluntat que el cinema d'oci sigui accessible per tothom i l'entrada pugui ser de 3 euros – la meitat que un cinema convencional- assumirà una part dels costos. Per que aquests siguin els mínims possibles s'han anunciat que se cercaran espònsors per la nova activitat.

D'entrada la nova programació de cinema de Mollet s'estrenarà els pròxims dies 22 i 23 de desembre amb dues cintes estrenades aquest 2018. El dia 22 (18 h) es podrà veure "Leo Da Vinci: Mision Mona Lisa", dedicat al públic infantil" i el diumenge 23, "El Cascanueces y los cuatro reinos", que actualment encarà es pot veure als cinemes.
Després de festes, es va explicar, es presentarà tota la programació del trimestre, encara que la intenció és que pugui programar fins al mes de juny.

Comentarios