18.01.2021 |
clicama

Mollet tanca quinze dies els espais de la gent gran com a complement de les mesures de la Generalitat de tancar bars i restaurants

Mollet tanca quinze dies els espais de la gent gran com a complement de les mesures de la Generalitat de tancar bars i restaurants

El Govern de la Generalitat va confirmar aquest dimecres noves mesures a Catalunya després del gran augment de casos positius de coronavirus durant els últims dies. En primer lloc, la mesura més dràstica anunciada va ser el tancament de bars i restaurants des de la nit d'avui dijous al divendres i durant quinze dies, permetent només el servei de menjars a domicili i en excepció als restaurants d'hotels, que només podran servir als hostes.
D'altra banda, l'executiu també va imposar ahir noves restriccions d'aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis d'àmbit social. Concretament, amb la reducció d'un 30% d'aforament al comerç i als mercats i del 50% als espectacles culturals. Obligant de la mateixa manera a suspendre congressos, convencions i fires, tancant sales de jocs i bingos i limitant les activitats esportives als gimnasos.

Tot just es van conèixer les mesures de la Generalitat, l’Ajuntament de Mollet del Vallès va anunciar noves mesures de l’àmbit local que entren en vigor avui mateix i s’aplicaran fins al 31 d’octubre.
Les noves restriccions són el tancament d’espais municipals per a la Gent Gran, l’ajornament de les preinscripcions de la programació d’Activitats, Cursos i Tallers, així com l’ajornament de les cites prèvies que s’havien donat.
En els pròxims 15 dies tampoc es podrà accedir als locals socials de les associacions de petanca i es prohibeix que l’acompanyant dels esportistes menors d’edats puguin accedir dins dels centres esportius.
Al llarg dels pròxims dies no s’autoritza les activitats de pública concurrència a la via pública.
Amb aquestes noves actuacions es tracta de frenar la propagació de la Covid-19 i protegir la salut dels molletans i les molletanes i en especial la dels col·lectius més vulnerables. Els objectius essencials són reduir la mobilitat al màxim i limitar les trobades socials.
En aquest sentit, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs ha declarat que “o aturem aquests contactes socials o tindrem problemes greus de salut pública. Tornem a estar en una situació d’alt risc. L’Ajuntament no tindrà por d’aplicar aquelles mesures que ajudin a frenar aquesta pandèmia, que comença a tenir indicadors molt preocupants, arreu de tot Catalunya i a la nostra ciutat”.

Mollet tanca quinze dies els espais de la gent gran com a complement de les mesures de la Generalitat de tancar bars i restaurants
comentaris