29.03.2020 |
clicama

Mollet tanca dues setmanes diversos equipaments municipals i suspèn el Mercat dels dimarts per fer front al coronavirus

Mollet tanca dues setmanes diversos equipaments municipals i suspèn el Mercat dels dimarts per fer front al coronavirus

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, atenent les recomanacions del Departament de Salut, ha decidit suspendre durant quinze dies, de moment, totes aquelles activitats previstes, siguin en espais oberts o tancats a la ciutat per fer front a la crisi sanitària del coronavirus. També es tanquen tots els Casals d’Avis i altres equipaments com el Complex Esportiu i de Salut de Ca n’Arimon, la resta d’instal·lacions esportives, la Biblioteca Municipal i el Museu Municipal Joan Abelló. La decisió s'ha pres aquest dijous al migdia en la comissió que es va constituir ahir dimecres a l'Ajuntament de la ciutat i que fa el seguiment de l'epidèmia dia a dia.

També s’ha decidit que el Mercat Setmanal dels dimarts queda suspès els dies 17, 24 i 31 de març.
D’entrada es tanquen tots els Casals d’Avis de la ciutat (Ateneu Gran, Casal Sant Jordi, Casal d’Avis de Can Pantiquet, Casal d’Avis de Lourdes, Centre de Serveis per a la Gent Gran d’El Lledoner) El restaurant el Moll Petit situat dins del Centre de Serveis per a la Gent Gran del Lledoner, i que té una funció social, continuarà donant servei, amb un aforament d’1/3 de la seva capacitat, segons decret de la Generalitat de Catalunya.


Els Centres Cívics, Culturals, el CIRD Joana Barcala romandran oberts com a punt d’informació ciutadana, tot i que se suspenen les activitats de pública concurrència (cursos i tallers, xerrades, programes municipals esportius...).


El Centre Cívic de l’Era i El CIRD Barcala continuaran fent atenció de Serveis Socials.


El Casal Obert i el programa de Patis Oberts es tancaran.


El Servei Municipal del Punt de Trobada es mantindrà operatiu.


Per altra banda els esdeveniments esportius professionals i no professionals es faran a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar acompanyats.


Les Escoles Bressol Municipals i l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet, s’afegeixen a les mesures presses pel Departament d’Ensenyament de tancament dels centres educatius a partir del divendres 13 de març.


“Es tracta de mesures que l’Ajuntament entén que són del tot necessàries per garantir el benestar de la ciutadania, especialment d’aquells col·lectius més vulnerables.”, expliquen des de l’Ajuntament de Mollet.


El Comitè d’Emergències Municipals ha activat el Pla Municipal de Protecció Civil, després que avui la Generalitat hagi activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase Emergència 1.


L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, envia el seu suport als professionals sanitaris que està actuant davant en aquesta emergència i ha volgut transmetre un missatge “de serenor i tranquil·litat” i que la ciutadania entengui “que aquest seguit de mesures es prenen principalment per evitar el contagi entre persones i el col·lapse del nostre sistema sanitari, i no tant per l’agressivitat d’aquesta malaltia, que no és tal, sinó per la contenció de la propagació”.


Des de l’Ajuntament també es demana a les diferents entitats de la ciutat i la ciutadania en general que actuïn amb màxima prudència i responsabilitat pel que fa a l’organització d’esdeveniments i trobades i que se segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries. L’Ajuntament aconsella que imperi el sentit comú i de responsabilitat personal.


Així mateix, el consistori molletà aconsella que en la mesura del possible s’evitin les reunions o activitats per tal de reduir al màxim els possibles riscos a la població més vulnerable.

Comentarios