15.01.2021 |
clicama

Mollet s’adhereix a un programa pioner per acollir animals de víctimes de violència masclista

Mollet s’adhereix a un programa pioner per acollir animals de víctimes de violència masclista

Mollet del Vallès participarà en un programa pioner amb relació a les víctimes de la violència masclista. Es tracta d’un programa que vol resoldre el  problema de les mascotes quan les seves propietàries són víctimes d’una agressió. Aquest programa anomenat VioPet té com a objectiu resoldre aquest problema cercant una  acollida temporal o definitiva dels animals de víctimes de violència masclista, mitjançant voluntaris i voluntàries que s’acullen al projecte.

Aquest dijous, de forma telemàtica es va presentar,  el VioPet  en el marc de les activitats que l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha organitzat amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones, que es va commemorar  el dimecres, 25 de novembre.

La regidora de Polítiques de Gènere i Feminisme de l’Ajuntament de Mollet, Pepi Muñoz, ha anunciat que l’Ajuntament s’adhereix a VioPet perquè "és un gran projecte que ofereix la possibilitat d’acollir als animals de les víctimes de violència que han de marxar de casa seva als centres d’acollida i no poden emportar-se les seves mascotes”.

Per la seva banda, la regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, ha demanat a tels veïns i veïnes de Mollet “que s’apuntin com a voluntaris i voluntàries al programa VioPet a través de la seva web www.viopet.es i que ajudin als animals a sortir de l’horror d’un entorn de violència masclista, i a les dones a poder superar aquest tràngol. A Mollet sempre s’ha respost amb gran solidaritat, l’última vegada amb la pandèmia. Com que som una ciutat que estima i respecta els animals, estic segura que en aquesta ocasió també hi haurà una gran resposta”.

La responsable del programa VioPet, Núria Querol, ha aportat aquestes dades: 1 de cada 3 dones o nenes de tot el món han patit algun tipus de violència. Moltes d’aquestes dones no marxen de casa, del maltractador perquè tenen una mascota i a les cases d’acollida no s’hi accepten. D’aquí la importància, ha dit, del programa VioPet.

Querol ha subratllat que “a Mollet es respiren ganes d’innovar en polítiques dels drets dels animals i, amb l’adhesió al programa, la ciutat està fent història, donat que VioPet és únic al món”.

A la presentació telemàtica també hi va participar el director de la Direcció General de Drets dels Animals del Govern espanyol, Sergio García Torres, que ha agraït a l’Ajuntament de Mollet que se sumi al projecte i ha assegurat que “VioPet ha demostrat vetllar per la protecció dels animals pel fet de mantenir el vincle de les mascotes en un entorn familiar”.

La Coordinadora de l’Àrea de Drets Socials, Ana María Díaz, va posar punt final a la sessió i ressaltant que “VioPet un projecte pioner a la nostra ciutat i que des de Mollet continuarem lluitant contra la violència masclista i la protecció dels animals.”

Mollet s’adhereix a un programa pioner per acollir animals de víctimes de violència masclista
comentaris