28.11.2020 |
clicama

Mollet revalida de nou les 4 Flors d’Honor de Viles Florides

Mollet revalida de nou les 4 Flors d’Honor de Viles Florides

El moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres les Flors d’Honor 2020, els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats. Les restriccions imposades per la covid-19 han marcat l’anunci dels guardons, que s’ha fet de forma virtual. En aquesta edició, el jurat de Viles Florides només ha actualitzat els guardons dels 13 municipis que s’han incorporat al moviment aquest any. En aquest sentit Mollet del Vallès, un dels 142 municipis que formen part del moviment, va revalidar les quatre Flors d’Honor que va obtenir el 2016 i que conserva des d’aleshores. Mollet forma part de l’exclusiu grup de 13 municipis del moviment que tenen aquestes 4 Flors d’Honor.
Segons explica l’Ajuntament, per revalidar les 4 flors el jurat de Viles Florides ha valorat especialment el treball constant de millora en els espais verds de Mollet en el foment de la biodiversitat, en la gestió de recursos com l’aigua de reg i la gestió i reaprofitament dels residus de poda
La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides. Es tracta d’Encamp, La Massana i Canillo. “Aquest salt al país andorrà reflecteix la voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats”, explica Mercè Martinez, presidenta de la CHOC. Aquesta edició es tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha definit com a “vitamina verda” el sector de la flor i la planta i assegura que es tracta d’un ram essencial: “No hi ha res millor que tenir sempre a casa una flor o una planta perquè donen vida i ànims. És un sector imprescindible”.

Mollet revalida de nou les 4 Flors d’Honor de Viles Florides
comentaris