11.07.2020 |
clicama

Mollet rep per tercer any consecutiu la màxima distinció de Viles Florides

Només 13 poblacions catalanes han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor
Mollet rep per tercer any consecutiu la màxima distinció de Viles Florides

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres les Flors d’Honor 2019, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. La principal novetat de la gala de premis, celebrada a Lloret de Mar, va ser el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del nombre de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or ha recaigut sobre la ciutat d’Olot.


Es dóna la circumstància que Olot és també un dels municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides. Un total de tretze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor. Els municipis que s’encabeixen en aquesta categoria són els dotze que ja hi havia l’any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès), i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que s’afegeix al quadre d’honor de Viles Florides.


La primera tinent d’alcalde de Mollet, Mireia Dionisio va agrair el reconeixement que la ciutat de Mollet rep per tercera vegada consecutiva i ho va fer reconeixent la feina dels tècnics municipals i de la brigada de jardineria de qui va dir que “cuida, mima i posa maca” Mollet.


A més dels 13 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 53 amb tres Flors d’Honor; 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. Dos municipis –La Granja d’Escarp (Segrià) i Tredòs (Vall d’Aran)– s’ha adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l’edició de 2020. En total, són 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.


El vicepresident de la CHOC, Joan Roig, es felicita pel nombre creixent de municipis adherits al projecte de Viles Florides i l’esforç de les institucions per la millora constant dels seus espais verds: “És d’una satisfacció immensa veure el camí que les Viles Florides fa anys que recorrem junts, decidits a fer de Catalunya un lloc idíl·lic per viure i visitar a través de les plantes, les flors, els jardins i tots els espais verds i naturals”


La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, qui va presidir l’acte d’entrega de les Flors d’Honor 2019, va voler felicitar un sector que “actua de nexe d’unió entre el món rural i el món urbà i ens ha d’ajudar a ser més conscients que no tenim país sense món agrari”. Per Jordà les distincions entregades avui han de servir com a injecció de moral i un impuls més a seguir estimant i treballant els vostres oficis. Heu demostrat la vostra contribució a la construcció d’una societat més justa, sostenible i adaptada als canvis globals.

Mollet rep per tercer any consecutiu la màxima distinció de Viles Florides
comentaris