21.09.2020 |
clicama

Mollet pionera en receptar esport

Ajuntament i Servei Català de la Salut enceten un programa per assessorar en la pràctica esportiva

Mollet és de les poblacions on més es recomana la pràctica esportiva
Mollet és de les poblacions on més es recomana la pràctica esportiva
Mollet pionera en receptar esport

L'Ajuntament de Mollet del Vallès i el Servei Català de la Salut han presentat la Recepta Esportiva, un programa de salut comunitària pioner a tot Catalunya. Es tracta d'assessorar els usuaris de totes les edats dels dos Centres d'Atenció Primària sobre les possibilitats que ofereix la ciutat per fer esport i salut. Aquesta orientació anirà a càrrec d'una tècnica esportiva de l'Ajuntament des dels mateixos ambulatoris i comportarà un seguiment individualitzat dels beneficiaris.

En aquest sentit, el director general del servei Català de la Salut, David Elvira, ha parlat de "gran notícia pel sistema català de salut i per a Mollet " destacant que sigui Mollet on s'implantarà aquest model "pel fet de tenir un Ajuntament molt sensibilitzat en posar l'esport com un element transcendent per a la millora de la salut, més enllà de la competició o la integració social".

Per la seva banda, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carme Cabezas, posava de manifest que "Mollet del Vallès és un dels llocs de Catalunya on els seus ciutadans reben més recomanacions sobre hàbits saludables, concretament més d'un 70% de la població". Per Cabezas, "el que ara fem és fer un pas més en aquest compromís d'evitar el sedentarisme".

Per l'alcalde i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, "aquest model que presentem avui és un exemple més del compromís d'aquest Ajuntament de vetllar per la salut dels seus ciutadans i ciutadanes posant tots els recursos disponibles com també farem en aquest cas", ja que "està demostrat que promocionar els hàbits saludables repercuteix directament en el benestar de la ciutadania". Monràs també ha desitjat que "aquesta iniciativa es pugui estendre a la resta del territori català".

La presentació de la Recepta Esportiva, a la que també hi han assistit la regidora de Salut Pública, Ana María Díaz, la Directora dels Sectors Sanitaris Barcelonès Nord, Maresme i Vallès Oriental del Servei Català de la Salut, l´Aurora Dueñas, la Directora del Servei d'Atenció Primària Vallès Oriental de l'Institut Català de la Salut, la Sabina Molina, i la directora de l'ABS. Mollet, Carme Pereira, s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que s'estan duent a terme a Mollet amb motiu de ser Ciutat Europea de l'Esport 2017.

Mollet pionera en receptar esport
comentaris