15.01.2021 |
clicama

Mollet instal·la plaques fotovoltaiques a la comissaria de la Policia Municipal

Mollet instal·la plaques fotovoltaiques a la comissaria de la Policia Municipal

L’Ajuntament de Mollet ha iniciat les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la comissaria de la Policia Municipal. Les obres, informa l’Ajuntament, suposaran la instal·lació de 60 panells amb una potència total de 20,7 kWh a la coberta de l’edifici, que generaran 28.000 kWh anuals. L'electricitat generada serà consumida pel mateix edifici el que permetrà reduir l’impacte energètic de l’edifici. Els excedents d’energia sobrant s’abocaran a la xarxa i es rebrà una compensació que ajudarà a reduir encara més el cost del subministrament elèctric de l’edifici.

 La instal·lació comptarà amb sistemes de monitoratge remot que permetran controlar en tot moment la producció. L’obra té un cost de 31.500 euros i compta amb una subvenció de 15.000 euros de la Diputació de Barcelona. Les obres tindran una durada aproximada d’un mes i es preveu que la instal·lació entri a ple rendiment al llarg del mes de gener.

 Amb aquesta instal·lació, ja són quatre els edificis municipals que disposen d’instal·lacions d’autoconsum, juntament amb l’Escola Sant Jordi i l’Escola Sant Vicenç (aquest últim dins el projecte A-prenem el Sol), i el pàrquing de les Pruneres. A més, Mollet disposa també de cinc instal·lacions fotovoltaiques municipals més que produeixen energia i l’injecten directament a la xarxa elèctrica: a l’Ajuntament, al Parc de Ca l’Estrada, a les Escoles Bressol La Filadora i La Xarranca i a la plaça Joan Miró.

 “Tot plegat suposa una aposta contínua i decidida cap a la transició energètica de tots els edificis equipaments municipals. Alhora, es reforça el model mixt d’instal·lacions amb autoconsum i instal·lacions productores a xarxa, en les quals Mollet n’ha estat un dels municipis pioners”, comenten des de l’Ajuntament de Mollet.

Mollet instal·la plaques fotovoltaiques a la comissaria de la Policia Municipal
comentaris