26.02.2020 |
clicama

Mollet incrementa fins a 17 els desfibril·ladors

Quatre d'ells s'ubiquen per primera vegada en cèntrics llocs de la via pública

Mollet incrementa fins a 17 els desfibril·ladors

Mollet del Vallès és cada dia una ciutat més cardioprotegida. Especialment ara que s'incrementa fins a 17 el nombre de desfibril·ladors (DEA) que hi hauran instal·lats a la ciutat amb la novetat que 4 estaran ubicats a la via pública. Amb aquesta iniciativa, s'amplien els punts arreu del municipi per poder intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

La mesura se suma als cursos de formació de ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i DEA que l'Ajuntament va posar en marxa el 2014 amb l'objectiu de formar la ciutadania perquè aprenguin a utilitzar els desfibril·ladors i perdin la por a fer-ho si es troben en una situació que ho requereix.

En total, dels 17 desfibril·ladors, 2 són mòbils (utilitzats per la Policia Municipal per a serveis d'emergències de primera actuació), 11 estan ubicats a diferents equipaments municipals i 4 a la via pública. Els llocs on estan ubicats és el Mercat Municipal, l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats, la Comissaria de la Policia Municipal, el Poliesportiu Riera Seca, el Poliesportiu Plana Lledó, el Camp de Futbol Bocanegra, el Camp de Futbol Zona Sud, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Ajuntament), l'Edifici EMFO/CDIAP, el Camp de Futbol Germans Gonzalvo i al Centre Municipal d'Esports i Salut Ca n'Arimon.

A la via pública hi ha els ubicats al Mercat Vell (plaça Prat de la Riba), al Centre Cívic de Can Pantiquet (Can Flequer), al Centre Cívic de Can Borrell (plaça de Can Borrell) i les Pistes d'atletisme Pedra salvadora.

A més a més, l'Ajuntament també contempla augmentar la dotació de desfibril·ladors a l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil i d'altres.

Comentarios