17.06.2019 |
clicama

Mollet guardonada de nou amb quatre Flors d'Honor 2018 al Viles Florides

Només una dotzena de municipis catalans han obtingut aquest reconeixement a l'enjardinament dels espais públics

Mollet guardonada de nou amb quatre Flors d'Honor 2018 al Viles Florides

Mollet ha tornat a ser guardonada amb quatre Flors d'Honor al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que reconeix els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. Mollet forma part d'un selecte grup de 12 municipis catalans que han obtingut aquest màxim reconeixement:

Els altres són Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d'Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

Els reconeixements anuals del moviment Viles Florides es va lliurar el passat divendres dia 5 en el transcurs de la gala Flors d'Honor, celebrada al Castell de Vila-seca. L'acte va ser presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla. A més, va aplegar les màximes autoritats dels 130 municipis participants en aquesta setena edició de Viles Florides. En el cas de Mollet la representació municipal va anar a càrrec de la tinent d'alcalde, Mireia Dionisio.

Davant l'augment del nombre de municipis que s'han sumat a Viles Florides -en l'edició anterior n'hi havia 113-, el president de la CHOC, Sito Vilarrubla, ha celebrat "l'aposta creixent per valorar la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d'economies socials a través de l'atractiu de la natura i els parcs i jardins".

Durant l'acte, que va aplegar més de 300 persones, es van lliurar les Flors d'Honor, els distintius que certifiquen els municipis participants com a viles florides. Les Flors d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC. A més dels 12 municipis reconeguts amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 50 amb tres Flors d'Honor; 52 amb dues Flors d'Honor i 6 amb una Flor d'Honor. 10 municipis més s'han adherit al moviment en els darrers mesos i la seva valoració es farà en l'edició de 2019. En total, 130 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment respecte als 113 de l'edició de l'any passat.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d'habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d'un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d'espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Comentarios