Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Mollet és avui capital de les Viles Florides

El Teatre de Can Gomà acull l'acte d'entrega dels premis anuals Flors d'Honor 2017

 

Mollet una de les poblacions més premiades
Mollet una de les poblacions més premiades
Mollet és avui capital de les Viles Florides

Mollet del Vallès acull aquest divendres la gala Flors d'Honor 2017 que organitza el moviment Viles Florides. L'acte, que serveix per reconèixer els 113 municipis catalans que han format part de l'edició d'enguany del moviment, tindrà lloc al Teatre de Can Gomà a partir de les 17 hores i estarà presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

L'acte congregarà les màximes autoritats dels 113 municipis que han participat en l'edició d'enguany de Viles Florides. El moviment és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental. El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

En el marc d'aquesta gala, els assistents podran gaudir d'un tast dels productes elaborats artesanalment pels alumnes del CO del Bosc de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats.

El distintiu de les Flors d'Honor

Les Flors d’Honor s'entreguen de forma anual i són el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entrega segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Fins aquest divendres, cinc són els municipis que ostenten quatre Flors d’Honor, la major distinció entregada fins el moment: Bagergue, Figueres, Mollet del Vallès, Olot i Vila-seca

 

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

 

Comentarios