25.08.2019 |
clicama

Més de 80 policies participen en el taller d'actuacions davant d'incidents amb gossos a Parets

Més de 80 policies participen en el taller d'actuacions davant d'incidents amb gossos a Parets

El centre de recursos empresarials la Marineta de Parets ha acollit el primer taller de formació sobre intervencions policials davant d’incidents amb gossos organitzat per la Policia Local de Parets del Vallès.

Durant el matí s'ha fet una ponència sota el títol 'incidents amb gossos i benestar animal com a garant de la seguretat', a càrrec de Marga Macias Masana, Directora del Màster d'Instructor d'Unitats Canines de l'UAB. Posteriorment ha intervingut la Dra. Marita Giménez-Candela, Directora d'ICALP. Les ponències han continuat amb Alexia Falcó Santamaría, Veterinària i Directora de Programes del Projecte 'Tan amigos'; i amb una xerrada i demostració pràctica de la mà de Francisco Cancela, de la Unitat Canina de la Policia Local de Sabadell; Raúl Carrillo, de la Unitat Canina Policia Local de Sant Boi de Llobregat amb el suport d'altres cossos policials.

El president de l'Associació de caps i comandaments de Policia Local de Catalunya, Conrado J. Fernández, ha explicat que “darrerament hi ha una sensibilitat més gran amb les actuacions de la policia amb gossos. El sentit comú és el que més ajuda a actuar, però la nostra associació té com a objectiu la professionalització dels nostres cossos” i creia que aquest taller ajudaria als cossos de seguretat a tenir més nocions sobre actuacions policials on hi hagi gossos.

A finals de l'any 2018, la mort d'una gossa per un tret d'un policia que es trobava realitzant una actuació en plena Gran Via de Barcelona va commocionar tot el país. Des de les hores s'ha obert un debat sobre el tracte que reben els animals durant actuacions de la policia i sobre si els cossos de seguretat estan preparats per actuar correctament en accions policials on hi hagi incidents amb gossos.

Davant d'aquesta situació, la Policia Local de Parets ha promogut aquest taller formatiu de 4 hores en el qual han assistit policies locals de moltes poblacions properes i interessades en aquest tema. A més, l'acte ha comptat amb la participació de l'Alcalde de Parets, Francesc Juzgado; la regidora de protecció d'animals, Laura Lozano; l'inspector en cap de la Policia Local de Parets, Joan Pérez; i la regidora de Seguretat, Àfrica Martínez, qui ha clausurat l'acte agraint la feina de la Policia Local.

Comentarios