21.09.2020 |
clicama

Més de 400 alumnes de Mollet participen en la 7a Fira de Cooperatives

Més de 400 alumnes de Mollet participen en la 7a Fira de Cooperatives

El dimarts 28 de maig la rambla de Balmes oferia un aspecte inusual: més de 400 estudiants de 5è de primària de sis escoles i el seu professorat van unir les seves parades a les del mercat del dimarts per posar a la venda els seus productes. No es tractava d’uns productes qualsevol sinó dels que havien elaborat, de forma cooperativa, els mateixos alumnes. Els beneficis obtinguts es destinaran a fins socials.

Per setè any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO), organitzava la Fira de Cooperatives que forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) impulsat per la Diputació de Barcelona. A partir d’aquesta iniciativa, sis escoles varen crear la seva pròpia cooperativa.

Són alumnes de 5è de primària de les escoles Lestonnac, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, el Centre d’Estudis Mollet, l’Escola Sant Gervasi, l’Escola Montseny i l’Escola el Bosc.

Els professors i professores dels centres han estat formats per tal que transmetin als seus alumnes una sèrie de valors sobre l’emprenedoria amb l’objectiu de reforçar les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa escolar de la qual formen part els alumnes.

Per al regidor d’Ocupació i vicepresident d’EMFO, Raúl Broto, “aquest és un projecte al qual des de l’Ajuntament li tenim un especial carinyo, ja que té un component educatiu cabdal que permet als nostres joves descobrir un model d’empresa més democràtic i, alhora, fomentar valors com ara la negociació, l’esforç, la responsabilitat o la recerca de consensos”.

Més de 400 alumnes de Mollet participen en la 7a Fira de Cooperatives
comentaris