Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Martorelles engega el primer Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores de la temporada

Són espais de relació, de suport psicològic i intercanvi d’experiències amb l’objectiu de reduir l’estrès de les persones cuidadores no professionals

Sessió del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Martorelles
Sessió del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua de Martorelles
Martorelles engega el primer Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a persones cuidadores de la temporada

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua pretén reduir l'impacte negatiu que de vegades poden experimentar els cuidadors no professionals i, per tant, millorar també la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. No es tracta d’un curs de formació, sinó d’un espai de relació i intercanvi d’experiències, per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura. L’objectiu és generar vincles de relació, de suport i d’ajuda entre els cuidadors perquè puguin compartir les seves experiències.

Des del 22 de setembre l’Ajuntament de Martorelles ofereix aquest recurs de la Diputació de Barcelona per atendre les persones cuidadores no professionals. En total s’impartiran 10 sessions al Centre de Suport a la Llar. Els divendres d’11:30h a 13h.

Just aquest divendres, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ha presentat aquest servei que va començar a funcionar l’any 2009. Acompanyada de l’alcalde de Martorelles, Marc Candela, Budó, ha destacat que “cal posar en valor la tasca de les persones cuidadores que, de manera altruista i gratuïta, atenen els seus familiars” i ha agraït “la col·laboració dels ajuntaments, que són sensibles a les necessitats d'aquest col·lectiu -format majoritàriament per dones-, que creix a causa de l’envelliment de la població”.

Martorelles ha estat el primer municipi de la demarcació en oferir apuesta temporada el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua. Una setantena més de municipis ja han demanat a la Diputació de Barcelona aquest programa.

Comentarios