15.07.2020 |

Lluís Martínez Camps, nou president del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya

Lluís Martínez Camps, nou president del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya

Lluís Martinez Camps, Síndic Personer de Mollet del Vallès, és el nou president del Forum de Sindics i Defensors Locals - ForumSD després que l’escollís l’Assemblea Extraordinària de l’entitat celebrada dijous passat a Santa Coloma de Gramenet.

Martínez Camps substituirà en el càrrec a Joan Barrera, Síndic de Cornellà, i es posarà al capdavant d’una junta directiva renovada seguint criteris de paritat. El nou òrgan directiu del FòrumSD està integrat per M. Assumpció Vilà, Síndica de Greuges de BCN; Isabel Marquès, Síndica municipal Greuges de Terrassa ; Ramon Palacio, Síndic municipal de Greuges de Sant Cugat del Vallès; Rosa M. Sánchez, Síndica municipal de Greuges d'Igualada; Josep Rius, Síndic municipal de Greuges de Sant Feliu de Guíxols; Milagros Calleja, Síndica de Greuges de Rubí i Joan Sala, Síndic municipal de Greuges de Vic.

L’objectiu principal de la nova etapa iniciada amb el relleu al capdavant del FòrumSD és aprofundir en el paper de l’entitat com a plataforma de serveis per als seus associats per tal d’aprofitar el moment d’expansió i consolidació que viuen les sindicatures locals. “Tot plegat ha comportat un engrandiment i una renovació del FòrumSD que cal aprofitar per impulsar la nostra vessant com a punt de trobada i intercanvi d’experiències i com a eina de suport als síndics i síndiques”, apunta Lluís Martínez Camps.

El nou president i la nova junta directiva s’han fixat també com a objectius desenvolupar estratègies per posar encara més en valor les sindicatures locals de forma que el FòrumSD esdevingui també una palanca per a la creació de nous organismes municipals de defensa dels Drets de la Ciutadania. Per aconseguir aquestes finalitats, el pla de treball del FòrumSD per als propers mesos inclou des de la inauguració d’un nou espai web fins a la realització de jornades i cursos de formació sobre Ètica i Bon Govern, Comunicació i noves sindicatures o Sindicatures locals i Dret a la Ciutat, entre d’altres.

La nova Junta també emprendrà una renovació dels estatuts per tal d’adaptar-los a la realitat actual i potenciarà les relacions amb administracions supramunicipals, entitats municipalistes, universitats i associacions i plataformes de defensa dels Drets Humans.

Lluís Martínez Camps, nou president del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya
comentaris