17.07.2019 |
clicama

L'Hospital de Mollet va diagnosticar 92 dones amb càncer de mama durant el 2017

L'Hospital de Mollet va diagnosticar 92 dones amb càncer de mama durant el 2017

El nombre de persones diagnosticades amb càncer de mama durant l'any 2017 a l'Hospital de Mollet va ser de 92, de les quals 33 van ser diagnosticades des del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama.

L'any 2017 al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama (PDPCM) es van convocar un total de 8.101 dones i es van realitzar 6.367 mamografies el que representa un 78,60% de participació. Per tant únicament no van participar 1.734 dones el que representa un 21,40% del total.

De les 92 persones diagnosticades de càncer de mama, 84 persones es continuen controlant a l'UPM de l'Hospital.


Enguany, informa l'Hospital de Mollet, el tram d'edat de les persones diagnosticats de càncer de mama es manté majoritàriament entre els 50 i els 69 anys. En total hi ha 48 dones en aquesta franja d'edat el que representa el 52% del total. D'aquestes 33 dones han estat diagnosticades des del cribratge de mama, representant un 69% de les 48 dones.


La segona franja és la de major de 69 anys amb 28 casos, el que representa el 30% del total. Les dones menors de 50 anys han estat únicament 16 (17% del total)

El Programa de Detecció Precoç

L'objectiu del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama és reduir la mortalitat per càncer de mama i millorar la qualitat de vida de les dones de la comarca del Vallès Oriental. L'Hospital de Mollet participa d'aquest programa des de l'any 2002.

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l'Hospital de Mollet dóna resposta a un problema sanitari important, com és el càncer de mama, encara que amb una supervivència molt elevada, amb un 80% de les dones afectades que es curen al cap de cinc anys.

L'objectiu de la UPM és augmentar l'eficàcia assistencial, afavorint el diagnòstic ràpid, el tractament efectiu i la sistematització del seguiment de la malaltia, sota un enfocament global d'aquesta.

El grup de persones amb el qual s'intervé és aquell que ha estat diagnosticat d'un càncer de mama. Cal tenir en compte que la mama no és només un element anatòmic sinó que també juga un paper important en l'estètica, la sexualitat, la psicologia de la dona... Per això i a causa del seu problema de salut, les persones afectades requereixen un suport tan psicològic, educatiu i de suport davant la situació personal que estan vivint, oferint una atenció integral i individual.

Taula informativa a l'Hospital de Mollet

En el marc de la jornada del 19 d'octubre, l'Hospital acollirà durant el matí de demà dia 19 una taula informativa de Mollet contra el Càncer.

Comentarios