Miércoles. 13.12.2017 |
El tiempo
Miércoles. 13.12.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

L'Escola Sant Gervasi de Mollet triada per participar en el projecte Escola Nova 21

Imatge de l'escola Sant Gervasi
Imatge de l'escola Sant Gervasi
L'Escola Sant Gervasi de Mollet triada per participar en el projecte Escola Nova 21

Escola Nova 21, el projecte del Centre Unesco i la Fundació Bofill per transformar el sistema educatiu català, ja ha triat els 30 centres que s'involucraran primer en aquest procés. Entre aquest hi ha l'Escola Sant Gervasi Cooperativa, de Mollet del Vallès. Cal comentar que és l'únic centre de tot el Vallès Oriental escollit al costat de l'Institut Pla Marcell, de Cardedeu.
En total tres escoles de Mollet havien apostat per un canvi en el sistema pedagògic actual. Per aquest motiu fa uns mesos es van adherir, igual que altres 450 escoles catalanes, al programa Escola Nova 21. Aquests centres, a més d més de l'Escola Sant Gervasi eren l'Escola Can Besora, i el Col·legi Lestonnac.
Ara els centres escollits faran el procés acompanyats d'escoles i instituts que ja apliquen tècniques avançades d'ensenyament i l'aniran compartint progressivament amb la resta dels 458 centres que s'han apuntat a Escola Nova 21. Entre ells n'hi havia molts del Vallès Oriental.
Les escoles participants protagonitzaran una prova pilot de tres anys en què rebran acompanyament i formació.

El programa Escola Nova 21 és una aliança de 26 centres educatius que ja realitzen pràctiques educatives avançades i entitats com el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l'Obra Social La Caixa que vol assentar les bases d'un sistema educatiu avançat.

Comentarios