13.12.2018 |
clicama

L'epidèmia de grip provoca el col·lapse de les urgències de l’Hospital de Mollet

Canviem Mollet ha demanat responsabilitats a l’equip de govern i als dirigents de la Fundació Sanitària

L'epidèmia de grip provoca el col·lapse de les urgències de l’Hospital de Mollet

L'activitat gripal ha arribat aquesta darrera setmana al nivell d'epidèmia a tota Catalunya i això s'ha fet notar al servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet que, segons han denunciat molts usuaris ha patit problemes de saturació.


El Grup Municipal de Canviem Mollet fent-se ressò d'aquesta situació explica que diversos pares han denunciat que s'ha tingut a menors desatesos "durant diverses hores a la Sala d'espera mentre tenien febre i vòmits" i que han rebut notícies "de gent gran ubicada en llitera, no només als passadissos, sinó fins i tot als magatzems de l'Hospital sense rebre ni tan sols la visita del metge d'Urgències". "En definitiva –diuen- un nou caos a l'Hospital de Mollet com ja ve essent costum, i és que no és ni el primer any que això succeeix ni ha estat només aquest darrer mes de desembre".


Canviem Mollet atribueix aquesta situació a una manca de previsió i pensa que també és conseqüència de "les polítiques de retallades a la sanitat pública" que provoquen la manca de personal i la seva precarietat laboral, els problemes d'espai i fins i tot, la manca de material sanitari.


Aquest grup municipal considera que el Govern Municipal, encara que no té competències en sanitat, "si té l'obligació de visitar l'Hospital i vetllar pel seu bon funcionament, així com dur a terme totes les gestions necessàries per minimitzar aquest caos, cosa que ara com ara encara no ha fet" i recorda que fa uns dies es va presentar la posada en marxa d'una unitat de Medicina Esportiva a l'Hospital.


Relacionant totes dues coses, Canviem Mollet recorda a Andreu Llargués, president de Patronat de la Fundació Sanitària de Mollet, que complir amb les polítiques d'oferir serveis socials i sanitaris "és donar aquests serveis eficientment a la ciutadania que visita l'Hospital de Mollet, cosa que hem comprovat que en els darrers mesos no ha succeït".


També insten a Jaume Duran, Director General de la Fundació Sanitària de Mollet, a donar les explicacions pertinents del que està passant a l'Hospital i a "demanar disculpes i adoptar mesures per tal que això no es torni a repetir".

Comentarios