14.10.2019 |
clicama

L'Ajuntament de Mollet reconegut per les seves polítiques de reciclatge de paper i cartó

Josep Maria Garzon va rebre el premi de mà de la Ministra
Josep Maria Garzon va rebre el premi de mà de la Ministra
L'Ajuntament de Mollet reconegut per les seves polítiques de reciclatge de paper i cartó

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha estat reconegut amb dues Pajaritas Azules per l'excel·lència de la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartó que atorga l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó (ASPAPEL). El guardó l'ha recollit aquest dijous el regidor de Medi Ambient Josep Maria Garzón de la mà de la ministra de Transició Energètica i Medi Ambient Teresa Ribera.

Aquest reconeixement situa l'Ajuntament de Mollet entre els 40 de tota Espanya i entre el 5 de la província de Barcelona reconeguts per dur a terme un seguit de polítiques adreçades a potenciar i difondre les bones pràctiques en matèria de reciclatge.

L'Associació ASPAPEL, ha valorat especialment de l'Ajuntament de Mollet el servei municipal de recollida porta a porta dels residus de paper i cartó que generen els establiments i locals comercials i de serveis regulat per l'Ordenança del Servei Municipal de Recollida Selectiva, així com les campanyes informatives dirigides a la ciutadania per millorar els hàbits de separació de residus.

L'Ajuntament de Mollet vol fer extensible aquest reconeixement a la ciutadania i als comerciants pel seu esforç, compromís i implicació en la recollida selectiva.

L'obtenció de les Pajaritas Azules es decideix després d'un procés d'avaluació que té en compte 21 indicadors agrupats en cinc grans blocs: recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins al reciclatge final.

En general, en els darrers anys, la generació de residus a Mollet s'ha estabilitzat al voltant d'1 quilo per habitant i dia, sempre per sota de la mitjana del Vallès Oriental i de Catalunya.

ASPAPEL, reconeguda amb el Premi Europeu de Reciclatge del Paper, compta amb 48 empreses associades, el que suposa més del 90% de la producció del sector.

Comentarios