25.08.2019 |
clicama

L'Ajuntament de Mollet activa mesures per erradicar la plaga de la processionària

L'Ajuntament de Mollet activa mesures per erradicar la plaga de la processionària

Amb l'arribada del bon temps, alguns veïns de la ciutat han alertat de la presència d'erugues de la processionària en diferents àmbits de la ciutat propers a zones amb bosc de pins.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat avui que ja ha posat en marxa un seguit de mesures per evitar la proliferació d'erugues de processionària i impedir que entrin en contacte amb la població. Aquestes actuacions preventives es duen a terme, expliquen, tot i que el nivell de la plaga es força baix a Mollet en comparació amb les zones boscoses i de pins de l'entorn.

Les actuacions, que són bàsicament de caire preventiu, es van iniciar a la tardor amb el control i seguiment dels vols i la incidència de les papallones per part d'un entomòleg (especialista en l'estudi d'insectes) i el posterior tractament biològic quan la plaga es troba en estadis inicials de larva, abans que es comencin a crear les bosses.

Ara s'està en una segona fase en la qual si es detecten bosses amb larves actives, s'actua de forma immediata per evitar-ne la proliferació fent cremes controlades, el que evita posteriors tractaments fitosanitaris amb productes més agressius.

Tot plegat per impedir que l'eruga entri en contacte amb la població, poden provocar reaccions al·lèrgiques i inflamacions a la pell i als ulls.

En aquest sentit, l'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana avisant als serveis municipals en el cas que es detecti alguna eruga trucant al 93.571.95. 00

Comentarios