03.03.2021 |
clicama

L’Hospital de Mollet estabilitza els ingressats per Covid-19 i es redueixen notablement les defuncions

L’Hospital té ara 76 ingressats per coronavirus cosa que permet normalitzar la capacitat hospitalària
hospital-de-Mollet
L’Hospital de Mollet estabilitza els ingressats per Covid-19 i es redueixen notablement les defuncions

L’Hospital de Mollet té ingressades actualment 76 persones amb Covid-19, segons ha informat la Fundació Sanitària Mollet aquest dijous. La xifra implica una important reducció de les persones ingressades, ja que la setmana anterior eren 92 i ara fa quinze dies s’enfilaven fins a les 170.


Segueixen augmentant també les altes, passant de 314 a 400 en una setmana. El nombre de defuncions acumulades des de l’inici de l’epidèmia han estat 76, només quatre més que la setmana passada. Cal dir que aquesta és la millor xifra de defuncions en les darreres setmanes. La setmana anterior, per fer la comparativa, es van produir 28 morts per aquesta malaltia. La xifra era la pitjor dada setmanal d'ençà que es va registrar les primeres defuncions. Les setmanes anteriors es van produir 25 i 19 defuncions.


La Fundació, en un comunicat, valora que la “setmana passada vam iniciar una nova etapa d’estabilitat que s’ha mantingut constant i durant la qual s’ha apreciat un decreixement sostingut dels ingressos per Covid19 fins a 76 el dia d'avui”.


Això, expliquen, està permetent normalitzar de forma progressiva la capacitat hospitalària i desocupar els espais extres habilitats en el Pla de Contingència.


Entre els efectes positius registrats hi ha que la Unitat de Crítics s’ha mantingut estable i per sota de la seva capacitat, seguint la mateixa tendència de decreixement que els ingressos totals.


Des de la Fundació Sanitària, però, criden a la prudència i pensen que serà la pròxima setmana la que permetrà determinar si aquesta tendència serà sostinguda en el temps.


Encara que es confirmin aquestes bones notícies, des de l’Hospital avisen que durant un temps es mantindrà la flexibilització de la capacitat d’hospitalització “per si de cas es detecta algun rebrot en el nombre de persones contagiades”.


“És per això que ara més que mai és important mantenir el màxim les mesures de prevenció i confinament definides pel govern i el Departament de Salut”, recorden des de la FSM.

L’Hospital de Mollet estabilitza els ingressats per Covid-19 i es redueixen notablement les defuncions
comentaris