07.04.2020 |
clicama

L’Escola Sant Vicenç de Mollet posa en marxa un projecte pioner en energia neta

Una instal·lació fotovoltaica ubicada a la teulada de l’escola permetrà reduir el 30% del consum elèctric del centre i tindrà finalitats educatives
L’Escola Sant Vicenç de Mollet posa en marxa un projecte pioner en energia neta
El Col·legi d’Educació Infantil i Primària Sant Vicenç de Mollet és pioner en una iniciativa que reuneix l’estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic per mitjà de la generació d’energia neta amb la participació de les famílies, la comunitat educativa, l'Ajuntament de la ciutat i la Diputació de Barcelona.

L’Escola Sant Vicenç ha instal·lat a la teulada una instal·lació fotovoltaica que produeix uns 15 KW d’energia. La instal·lació és suficient per cobrir el 30% de la demanda actual de l’escola i ha tingut un cost d’uns 22.000 euros. La particularitat d’aquesta instal·lació que servirà per a l’autoconsum elèctric del centre és que l’AMPA ha assumit el 10% del cost de la nova instal·lació i que es preveu que aquesta quantitat li sigui retornada en el termini d’uns tres anys a partir de les quantitats estalviades en el consum elèctric del centre. A més a més, l’escola, molt implicada ja des de fa anys en el camp ambiental, aprofitarà la instal·lació per fer-ne un ús pedagògic pels alumnes. Així a l’entrada de l’escola s’ha col·locat un monitor on es pot veure la producció elèctrica de les plaques amb relació al consum del centre. El projecte, doncs, no només suposa beneficis ambientals i econòmic per a les escoles, sinó que també incentivarà l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables.

El 90% del cost del projecte ha estat assumit per l’Ajuntament mentre que la Diputació de Barcelona ha fet l'acompanyament en totes les fases del projecte i la redacció de projectes executius.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, el diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, i el regidor de Justícia ambiental, ecologisme i transició energètica, Raúl Broto, la directora de l’escola Sant Vicenç, Montserrat Farell i la presidenta de l’AMPA del centre, Sílvia Alarcos van visitar aquest dimarts l’escola per conèixer el projecte que s’ha batejat com “A-prenem el sol?”. Segons va explicar Raül Broto, aquesta iniciativa té com a objectiu aconseguir “una escola més sostenible i respectuosa amb el medi ambient amb la participació de les famílies, la comunitat educativa i l'Ajuntament”. L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, va explicar que aquesta proposta “no és una anècdota, sinó que forma part de les moltes iniciatives que aquesta ciutat fa contra el canvi climàtic” i va mostrar el seu desig que la idea pugui ser traslladada a altres escoles de la ciutat per seguir combatent l’emergència climàtica. El diputat provincial, Xesco Gomar, va assenyalar en el mateix sentit també que creia que la proposta de l’Escola Sant Vicenç era “reproduïble” en altres poblacions de la demarcació i que en aquest sentit s’ho apuntava per la seva pròpia ciutat, Mataró.

Comentarios