21.09.2020 |
clicama

L’atenció primària de Mollet ja ha iniciat la temporada de vacunació contra la grip

L’objectiu d’aquest any és millorar la cobertura de vacunació en majors de 60 anys, persones amb problemes crònics i condicions de risc, professionals sanitaris i embarassades
L’atenció primària de Mollet ja ha iniciat la temporada de vacunació contra la grip

El Departament de Salut ha donat per iniciada la campanya de vacunació contra la grip d’aquest any 2019/20. Les dosis estaran disponibles a tots els Centres d’Atenció Primària de Mollet amb l’objectiu de prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia.
Aquest any l’Agència de Salut Pública de Catalunya vol millorar la cobertura de vacunació, especialment en persones més grans de 60 anys i en les que presenten problemes de salut crònics i condicions de risc. Al mateix temps també vol augmentar el nombre de vacunacions entre les dones embarassades en qualsevol moment de la gestació.


No obstant això, la campanya de vacunació continua estant adreçada també a tota aquella població que pugui esdevenir vector de transmissió. Entre d’altres, es recomana que es vacunin contra la grip persones en contacte amb població de risc (familiars, cuidadors, ...); persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris; professionals com policies, bombers, personal de protecció civil o les que treballen en emergències o en institucions penitenciàries.


Al mateix temps que s’ha iniciat la temporada de vacunació contra la grip, el Departament de Salut ha posat en marxa una campanya de comunicació amb el lema “Un hivern sense BRRR”. L’objectiu d’aquesta campanya és fer una crida a la població a protegir-se, no només de la grip, sinó també d’altres malalties víriques i infeccioses molt freqüents i que també poden presentar complicacions.


La campanya se centra a recalcar la importància de reduir el contagi de malalties seguint mesures higièniques com el rentat de mans o l’ús de mocadors rebutjables. També incideix en la importància de la vacunació de la grip, especialment en persones amb condicions de risc.

L’atenció primària de Mollet ja ha iniciat la temporada de vacunació contra la grip
comentaris