22.02.2020 |
clicama

L’AAVV de Plana Lledó dona a l’Ajuntament l’acta de constitució de l’entitat, l’any 1974

L’AAVV de Plana Lledó dona a l’Ajuntament l’acta de constitució de l’entitat, l’any 1974

Membres de l’Associació de Veïns de Plana Lledó de Mollet s’han reunit avui amb l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i amb la regidora-coordinadora d’Acció Veïnal, Ana María Díaz, per donar a l’Ajuntament l’acta de constitució de l’entitat, la més antiga del municipi.

L’Associació de Veïns de Plana Lledó ha donat a l’Ajuntament de Mollet l’acta de constitució de l’entitat. Segons aquest històric document, l’AAVV es va constituir el 26 de gener de l’any 1974, cosa que la converteix en la primera de Mollet del Vallès.

Segon els seus estatuts, la finalitat de l’entitat no només era “col·laborar amb el municipi per cuidar de la progressiva millora, neteja i higiene del barri” sinó anar més enllà. Per a l’Associació de Veïns de Plana Lledó era cabdal l’educació i ho demostra l’article 5, segons el qual es “fomentarà la creació d’escoles bressol, escoles i centres de formació, i es col·laborarà amb els professors i mestres per a la bona marxa de les escoles i centres de formació”.

L’acta de constitució de l’Associació de Veïns de Plana Lledó donada a l’Ajuntament es podrà consultar a l’Arxiu Municipal.

A la trobada amb Josep Monràs i Ana María Díaz hi han assistit Antonio Sánchez, fill de Julián Sánchez, fundador de l’AAVV de Plana Lledó i soci número 1; Antonia Blanco, viuda de Bernabé Soto, també fundador i soci número 2; Xavier Soto, fill de Bernabé Soto i soci de l’entitat, i José Vega, representant de l’associació.

Comentarios